11-05-11

Kus kus, Bezness - Noor Stevens

Op een reis door Egypte ontmoet Noor de knappe Omar. Met mooie woorden en veel aandacht weet hij haar te raken en ze worden verliefd. Door de beperkingen die in Egypte gelden om legaal samen te kunnen leven, trouwt Noor met haar grote liefde. Omar komt naar Nederland, waar ze zes gelukkige jaren doorbrengen. Na de aanslagen in New York verhard de sfeer in de wereld en ook in Nederland en ze besluiten om in Egypte te gaan wonen. Niets lijkt hun geluk in de weg te staan, maar eenmaal in Egypte veranderd Omars gedrag en beetje bij beetje en verliest Noor steeds meer van haar eigen identiteit. Noor wordt Omars bezness, een verbastering van business. Door middel van manipulatie, hersenspoeling, isolatie, vernedering en mishandeling wordt ze steeds zwaarder onder druk gezet.Als zelfs de Nederlandse Ambassade haar niet lijkt te kunnen helpen, besluit Noor op eigen kracht te ontsnappen en terug in Nederland probeert ze een eigen leven op te bouwen.

Boektrailer door D van Woerden:

1 opmerking:

 1. nellie van Ballegoy20 juli 2014 om 12:54

  Heb het boek in 2011 gelezen en het fascineerde mij enorm aangezien ik veel in Hurghada kom 6x zelfde Hotel) en verliefd werd op een zanger aldaar.

  Gelukkig was er absoluut geen sprake van Bezness aangezien hij mij van alles voorzag eten, drinken taxi's etc. Niet opdringerig en alles ging vanuit mijn eigen vrije wil. Zal hem dit najaar weer ontmoeten (vanaf 2010 ken ik hem) Misschien is dit anders, hij is geen arme sloeber, is zanger en heeft een eigen appartement in Sakala en via zijn baan kent hij zo ontzettend veel mensen en is daarom best modern wat betreft Geloof etc.

  Anders dan mijn zusje die na 1 dag al een huwelijksaanzoek kreeg en vanuit Nederland
  geld stuurde en een mobieltje gaf.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.