05-05-11

Maaike en Domenico serie - Susanne Wittpennig

Momenteel ben ik deze serie aan het lezen en het is écht een aanrader! De serie bestaat uit 5 delen. In de serie ontmoeten we Maaike, die uit een chic doktersgezin komt, en Domenico, een jongen die op straat leeft. Ondanks de grote verschillen groeien Maaike en Domenico langzaam naar elkaar toe. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot …

Deel 1: Een bijzondere vriendschap
De veertienjarige Maaike is een buitenbeentje. Ze wordt vaak getreiterd door een stel meiden op school. Haar strenge vader maakt het haar ook niet gemakkelijk. Dan komt de mysterieuze Domenico bij haar in de klas. Maaike valt voor zijn knappe uiterlijk, maar tegelijkertijd vindt ze hem maar een vervelende opschepper. Toch ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap.  
Deel 2: Liefde tussen twee werelden
De vijftienjarige Maaike kan het nauwelijks geloven: Leon, een nieuwe jongen op school heeft een oogje op haar. Maar eigenlijk staat haar hoofd daar helemaal niet naar. Ze kan haar bijzondere vriend Domenico niet vergeten. Een jaar geleden is hij samen met zijn tweelingbroer Mingo, die aan drugs verslaafd is, naar Sicilië verdwenen. Maaike heeft maar één wens: ze wil Domenico weer zien en weten hoe het met hem gaat. Totaal onverwacht gaat haar wens in vervulling. Ze gaat samen met haar vader een reis naar Sicilië maken. Maar zal ze werkelijk vinden waar ze op hoopt? Uiteindelijk maakt het weerzien van Domenico en Mingo haar niet alleen onrustig maar staat ze ook voor een moeilijke beslissing. Heeft deze vriendschap toekomst? En welk geheim verbergt Domenico nog voor haar?

Deel 3: Een beslissing met gevolgen
De bijna zestienjarige Maaike krijgt een brief van haar vriend Domenico uit Sicilië. De inhoud voorspelt niet veel goeds: Domenico en zijn tweelingbroer Mingo zitten in moeilijkheden. Ze zijn op de vlucht geslagen en terug in Duitsland. Alle gevoelens voor Domenico, die Maaike met veel moeite heeft geprobeerd te onderdrukken, steken de kop weer op. Als ze opnieuw tegenover de broers en hun halfzusje Bianca komt te staan, wordt duidelijk dat de situatie moeilijk op te lossen is. Er zijn problemen met de politie en andere instanties, Bianca heeft een ernstige infectie en Mingo’s drugsproblemen lijken uitzichtloos. Maaike, haar ouders en mevrouw Galiani proberen te helpen waar ze kunnen. Alles verandert als door een tragisch ongeluk Maaikes leven opnieuw met Domenico’s lot wordt verbonden …


Deel 4: Zo dichtbij en toch zo ver weg
Maaike kan wel wegsmelten van geluk als ze aan haar Domenico denkt. Zijn knappe gezicht met de hoge jukbeenderen, het koperkleurige haar dat altijd voor z’n ogen hangt, zijn smalle neus waar minuscule moedervlekjes op te vinden zijn … Maar tijdens een schoolreis naar Londen krijgen ze knetterende ruzie. Is hun liefde wel bestand tegen alle problemen waar ze mee te maken krijgen?
Deel 5: Schaduw van het verleden
Maaike is inmiddels zeventien en kijkt met gemengde gevoelens uit naar de terugkeer van Domenico uit Italië. Heeft de therapie hem geholpen om zijn verleden nu eindelijk te laten rusten? En hoe zal het nu verder gaan met hun relatie? Als Domenico eerder dan verwacht weer op de stoep staat, is er inderdaad een hoop veranderd. En voor Maaike het beseft, is ze met Domenico onderweg op een avontuurlijke reis naar Noorwegen.

deel 6 Voor altijd

Een tragische gebeurtenis sluipt het gezin van Maaike binnen. Haar moeder blijkt kanker te hebben. Niet alleen de schok van de ziekte is groot, maar ook moet Maaike zich erbij neerleggen dat haar ouders tijdelijk in Basel verblijven om dichtbij allerlei specialisten te zijn en zijzelf bij een tante moet logeren. Domenico probeert haar aan alle kanten bij te staan, maar zijn eigen leven gaat ook nog steeds niet over rozen. In een vakantiehuis aan zee denken ze samen na over hun toekomst.


deel 7 Dubbel verliefd!
Eindelijk... ze zijn verloofd!

Een nieuwe fase in de relatie van Maaike en Domenico is aangebroken: Domenico heeft haar onverwachts ten huwelijk gevraagd. Samen willen ze vakantie vieren op Sicilië, ver van alle stress - denken ze. Maar zoals altijd loopt het weer anders dan verwacht. Terwijl ze op de motor het eiland doorkruisen, duiken onverwachte zaken uit Domenico's verleden op, die een nieuw licht werpen op zijn persoon. Maar dan volgt een nieuwe afslag: Berlijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.