23-04-2012

Gebroken bloed - Lisa Hilders

Na een bezoek aan de huisarts voor een klacht die in eerste instantie vrij onschuldig lijkt, komt het leven van Lisa in een stroomversnelling. Twee dagen later wordt ze met spoed opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum en krijgt ze de diagnose acute promyelocyten leukemie, een zeldzame en agressieve vorm van bloedkanker. Het leven van een gezonde 21-jarige studente verandert binnen enkele dagen in dat van een leukemiepatiënt die moet vechten om te overleven.

In dit boek vertelt Lisa het aangrijpende verhaal van de zware strijd die ze moet leveren in de periode na de diagnose. Hoewel de artsen alles voor haar uit de kast moeten halen om de eerste kritieke weken op de Intensive Care te overleven, gaat het uiteindelijk langzaam beter met haar. Tijdens de chemokuren en revalidatie ervaart Lisa momenten van geluk omdat ze nog leeft, maar ook hoe moeilijk het is om zich weer aan te passen aan het normale, kankervrije leven.

Lisa heeft ook een blog waarop ze schrijft hoe het nu met haar gaat en haar studie die ze weer opgepakt heeft: Lisa. En hier kun je een fragment uit het boek lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.