16-06-12

Budgetkoken - Ad Janssen

In budgetkoken kookt Ad Janssen voor 9 Euro een hoofdmaaltijd voor 4 personen. De uitgangspunten hierbij zijn: eenvoudig, snel, smakelijk, gezond en natuurlijk goedkoop. De gerechten variëren van eenpansgerechten, traditionele vlees-, groente- en aardappelgerechten, pastagerechten, rijstgerechten en vegetarische gerechten tot regionale gerechten uit alle hoeken van Europa. Ad Janssen geeft daarnaast tips hoe je slim en goedkoop kunt inkopen, hoe je het beste ingrediënten kunt bewaren en wat je zelf kunt doen om geld uit te sparen. Onderstaand een recept uit dit boek:

Zoervleis uit Limburg:


400 gr rundvlees, 3 uien, 3 kopjes azijn, 3 kopjes water, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1/2 eetlepel stroop, 2 plakjes peperkoek, 1 theelepel suiker, 10 peperkorrels, boter of margarine, peper en zout.


Wrijf het vlees in met peper en zout en snijd het vervolgens in stukken van 3 cm. Zet het vlees 24 uur in de koelkast in een mengsel van azijn, water, zout, peperkorrels, laurierblad en de kruidnagel. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Smoor de gesneden ui in boter tot ze goudgeel zijn. Haal de uien uit de pan en zet ze even weg. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en bak het in boter bruin. Doe de uien bij het vlees en zoveel marinade tot het vlees net onder staat. Roer de stroop, de plakjes peperkoek en de suiker erdoor en laat het mengsel op zacht vuur gaar pruttelen in ca. 45 minuten (het vlees moet bijna uit elkaar vallen). Breng op smaak met peper en zout. 

Lekker met verse friet en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.