24-09-12

De genezer - Antti Tuomainen

Een vrouw verdwijnt spoorloos en de politie is niet van plan om iets te ondernemen. Haar man moet zelf op onderzoek uit. Maar wat als hij daarbij iets ontdekt dat hij niet wil weten?

[fragment]
Waar zou ik voor kiezen: de absolute zekerheid dat het allerergste was gebeurd, of deze van seconde tot seconde groter wordende angst? Een snelle ondergang of traag, knagend verval?

Wanneer Tapani Lehtinen een telefoontje krijgt van zijn vrouw Johanna, die meldt dat ze wat later thuiskomt, is dat niets bijzonders. Maar de volgende dag is Johanna er nog steeds niet. Als ook haar vaste collega niet reageert op Tapani’s telefoontjes, weet hij zeker dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Al gauw blijkt dat Johanna, die onderzoeksjournalist is, werkte aan een artikel over de Genezer, een geheimzinnige, nietsontziende milieuactivist die verschillende moorden op zijn geweten heeft. Omdat verdwijningen in Helsinki aan de orde van de dag zijn en de politie niet van plan is om iets te ondernemen, besluit Tapani zelf op onderzoek uit te gaan. Zijn zoektocht voert hem door het chaotische Helsinki, waar door de hevige regenbuien van de laatste maanden hele wijken zijn overstroomd en anarchie heerst. In een angstaanjagende race tegen de klok, komt Tapani er langzaam maar zeker achter dat Johanna een deel van haar verleden angstvallig voor hem heeft verzwegen. Een verleden dat te maken heeft met de Genezer…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.