31-10-2012

Een meisje uit miljoenen - Joost van Kleef

Een wanhopige vader, de strijd om zijn kind en de macht van het grote geld Frits van der Wens is 43 jaar oud als hij trouwt met de dochter van een puissant rijke ondernemer. Van der Wens komt terecht in een wereld van klatergoud, villa’s, vijfsterrenhotels en bodemloze creditcards. Als hun dochtertje wordt geboren, lijkt zijn geluk compleet. Totdat zijn vrouw verliefd wordt op een ander en een scheiding aanvraagt. Al snel blijkt dat Van der Wens alles van de Quote 500-familie kan krijgen: geld, een Porsche, een bungalow – maar geen omgangsregeling met zijn kind.
De jaren erna lijkt het erop dat de miljonair geen middel onbenut laat om zijn voormalige schoonzoon bij diens dochter weg te houden. Bedreigingen, nachtelijke stille telefoontjes, een batterij aan topadvocaten en een aanslag op zijn auto en zijn huis. Het grote geld doet zijn werk: dertien jaar na de scheiding mag Van der Wens zijn dochter nog altijd niet zien.
Een meisje uit miljoenen vertelt het waargebeurde, ontluisterende en hartverscheurende verhaal van een wanhopige vader en de strijd om zijn kind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.