21-11-2012

De afgekeurde lever - Melanie van 't Hof

In 2006 werd Melanie van ‘t Hof, kankerpatiënt en alleenstaande moeder, ongeneeslijk ziek verklaard. Door een tekort aan donororganen viel haar agressieve kankertype buiten het protocol van de organisatie Eurotransplant.
Openhartig en niet gespeend van humor en ironie beschrijft zij haar zoektocht naar overleving. In de trein naar Parijs ontmoet zij haar grote liefde met wie zij een reis maakt door de V.S. naar de Navajo Indianen die healing songs voor haar zingen. Na vele tegenslagen eindigt haar zoektocht in Gent/België, waar een uiterst ervaren chirurg in april 2007 haar leven redt middels een transplantatie met een afgekeurd orgaan. Hij was het die haar aanraadde dit waargebeurde verhaal op te schrijven opdat het anderen zal kunnen inspireren.

2 opmerkingen:

  1. Ben met het boek begonnen en kon het niet naast mij leggen. Wat een prachtig en hoopvol verhaal. Een aanrader voor iedereen die wil weten waartoe een mens in staat is wanneer hij op het diepste punt in het leven is aanbeland. Dik compliment voor de schrijfster!
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zowel een mooi als een leuk boek en wekt bewondering op voor de schrijfster die, tegen alle verwachtinge in, wist te overleven. Met veel vaart en humor geschreven en dit sluit perfect aan op de maatschappelijke discussie die nu gevoerd wordt over orgaandonatie. Iedereen die met kanker te maken krijgt zou dit moeten lezen, een hoopvol en indrukwekkend verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.