28-01-2013

Boektrailer: Het duivelskind - Maria Genova & Angel van der Vecht


Deze week de boektrailer van het nog te verschijnen boek Het duivelskind - Maria Genova & Angel van der Vecht. Van dit boek heb ik op de website van Angel al enkele fragmenten mogen lezen en wat is het aangrijpend en heftig. Verschrikkelijk dat een kind dit alles mee moest maken, het is zo triest en stelt het falen van de jeugdzorg aan de orde. 

Het verhaalIn Het Duivelskind vertelt Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema’s: kindermisbruik en jeugdzorg. De ouders van Angel geloven dat ze een duivelskind is. Ze willen haar 'genezen' door misbruik en mishandeling. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen, schakelt de school jeugdzorg in. Maar onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de meest wrede vernederingen gewoon door. Het duivelskind is een ontroerend en aangrijpend boek over het blinde vertrouwen van een kind in haar ouders. Waarom stuurt jeugdzorg een kwetsbaar meisje terug naar mensen die haar zwaar mishandelen? Zal Angel uit de wurggreep van haar ouders kunnen ontsnappen?

Ik ben heel benieuwd naar dit boek en het staat gereserveerd. Het boek verschijnt in februari. Het lijkt me heel aangrijpend, heftig en in- en intriest. Ik vind het zo dapper van Angel dat ze naar buiten treedt met haar verhaal en niet langer zwijgt over wat haar is overkomen.

Bron: Deniz Hammers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.