25-02-13

Boektrailer: Moeders liegen niet (of wel?) - Sofie van Gelder


Het verhaal:
Estelle is dertien. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont in een kleine flat, samen met haar moeder en haar hamster Amadeo. Een weekend op twee gaat ze naar haar vader. Estelle heeft het niet gemakkelijk thuis. Sinds de scheiding gedraagt haar moeder zich vreemd. Ze hangt dagenlang op de bank, rookt de hele tijd en kijkt televisie. Wanneer Estelle haar iets vraagt, krijgt ze geen antwoord. Op andere dagen slaat haar moeder om: dan is ze vrolijk en opgewekt en doet ze de gekste dingen. Estelle weet zich geen raad. Is haar moeder gek? 

Estelle probeert zo goed mogelijk de zorg van haar moeder op zich te nemen. Ze doet boodschappen, kookt, probeert het huis netjes te houden en bedenkt wat ze kan doen om haar moeder beter te maken. Dit alles valt haar heel zwaar. Ze voelt zich verdrietig, maar is ook bang en boos. Af en toe betrapt ze haar moeder op leugens. Estelle krijgt steeds meer en meer het gevoel dat haar moeder niet van haar houdt. Haar schoolresultaten gaan achteruit en haar examens zijn een ramp. Estelle durft met niemand over haar problemen te praten. Zelfs voor haar beste vriendin Cindy houdt ze de situatie thuis verborgen. Ze schaamt zich voor haar moeder. Uiteindelijk vraagt Estelle God om raad. Maar wanneer het helemaal mis gaat met haar moeder, krijgt Estelle het gevoel dat iedereen haar in de steek laat. 

Ik heb deze jeugdroman nog niet gelezen, het lijkt me wel de moeite van het lezen waard. In onze bibliotheek hebben ze het boek niet, dus heb ik het laten reserveren in de landelijke bibliotheek. Wordt gelezen dus :)Bron: Sofie van Gelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.