15-02-13

Moordgasten - Bram Endedijk & Enzo van Steenbergen

Een serie schoten klinkt in de nacht. Voor zijn huis sterft, in de armen van zijn vrouw, vastgoed- en drugshandelaar Kees Houtman. Twee mannen vluchten in de duisternis weg. Het zijn een man met Italiaanse roots en scheve, gele tanden en een Indonesisch ogende man in een strak maatpak.
Wie zijn deze mannen? Hoe werden ze vrienden? En hoe werden zij huurmoordenaar van beroep?
In Moordgasten reconstrueren Bram Endedijk en Enzo van Steenbergen de ontspoorde levens van Giuseppe ‘Peter’ la S. (1964) en Jason Franklin ‘Jessy’ R. (1968).
Lange tijd zijn La S. en R. onafscheidelijke boezemvrienden. Samen vormen ze een berucht misdaadduo. Ze zijn met elkaar verbonden door hun tijd in de gevangenis, de Scientology-leer, diverse mislukte hasjdeals in Marokko en Spanje en een handgeschreven moordlijst met namen. Maar anno nu staan de voormalige vrienden als vijanden tegenover elkaar in de rechtbank. In het grootste onderwereldproces in de Nederlandse geschiedenis is Peter la S. kroongetuige over zeven huurmoorden en verschillende pogingen daartoe. Hij toont zich keihard over zijn oude maat, hoofdverdachte Jessy R. die hij levenslang in de bak tracht te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.