02-04-2013

Adembenemend - Samantha Eising

"...Ik beklim de Mount Everest, het is een zware klim. Hoe hoger ik op deze berg kom, des te ijler de lucht is. Buiten adem als ik ben probeer ik de ijle lucht mijn longen in te laten stromen. Elke meter die ik hoger kom kost het meer moeite. Ik voel aan mijn lichaam dat ik even zou moeten rusten. Maar op het eerste gezicht zie ik nergens een lekker plekje om te gaan zitten. Ik besluit door te lopen. Nog een paar meter en ik ben op de top..." 

'Adembenemend' is het autobiografische verhaal van de 22-jarige Samantha Eising. Jarenlang dachten de artsen dat zij ernstig astma had. De laatste jaren waren voor haar zeer onaangenaam in de medische wereld. Benauwdheidsklachten werden niet langer serieus genomen, terwijl de strijd om te kunnen ademen toenam. 

In februari 2011 werd Samantha met spoed opgenomen in een Belgisch ziekenhuis. Al snel werd de vraag gesteld: "Bent u ooit getest op Cystic Fibrosis?" Onderzoeken volgden en kort daarna de diagnose. Samantha heeft Cystic Fibrosis ofwel Mucoviscidose.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.