01-04-13

Boektrailer: Kaal - Marco Roelofs


Het verhaal:
Als jochie stond Marco Roelofs met een zelfgetimmerde gitaar te playbacken voor de spiegel. Rockster, dat wilde hij worden. Jaren later verkocht datzelfde jochie honderdduizenden platen, reisde hij als zanger en gitarist van punkrockband Heideroosjes de hele wereld over en ontving zijn band de hoogste Nederlandse muziekonderscheiding, de Edison. Alles moest wijken voor zijn jongensdroom, maar ondertussen vergat hij zelf één ding: volwassen worden. De dertig al gepasseerd belandde de rockster met terugwerkende kracht in de puberteit en bij de psycholoog. 

In Kaal doet Roelofs ontwapenend eerlijk verslag van zijn hoge pieken en diepe dalen. Zonder opsmuk richt hij de blik naar binnen en geeft hij een open kijk in zijn muzikale carrière, een jongensdroom die hij samen met drie jeugdvrienden eigenhandig opbouwde en uiteindelijk ook weer omver trapte.

Omdat ik niets had/heb met de Heideroosjes en hun muziek, was dit niet een boek welke ik op mijn verlanglijst of NTL boekenlijst zou plaatsen. Maar ik hoorde en las goede recensies over het boek en was dan ook nieuwsgierig geworden naar de inhoud, naar het verhaal van Marco Roelofs. Na het lezen van het boek kan ik alleen maar zeggen; aanrader! Ik vond het een vlot, meeslepend verhaal welke een inkijk geeft in het leven van een rockster, waaruit ook maar weer eens blijkt dat het vaak anders is dan het zich in eerste instantie laat aanzien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.