29-05-2013

Mijn innerlijke wond - Marya Yahya

Wat is Border-line? Een kijkje in de wereld van een border-line en de bipolaire stoornis.

Met dit verhaal wil de auteur duidelijk maken dat mensen met een Borderline stoornis heel serieus genomen dienen te worden. Ik hoop op deze manier veel lezers te kunnen bereiken zodat zij een zo goed mogelijk beeld krijgen van het herkennen van deze stoornis. Het verhaal gaat over een Marokkaanse vrouw en hoe ze deze ziekte heeft overleefd. Hoe ze met deze ziekte geconfronteerd werd. Hoe ze haar hele leven worstelde met de realiteit. Met dit verhaal hoop ik mensen te motiveren en zo een antwoord te geven op hun vragen.

Kenmerken worden hier duidelijk geschetst. Zoals zij zelf ook zegt: ik ben geen arts maar ik kan als patiënt wel vertellen hoe deze ziekte zich manifesteert en hoe ermee om te gaan. Hoe herken je iemand met de Borderline/Bipolaire stoornis, en nog veel meer. De wereld heeft veel te bieden als het gaat om medische geestelijke zorg maar de keuze ligt uiteindelijke bij de persoon zelf.

Een verschrikkelijke ziekte die niet alleen de patiënt treft maar ook zijn hele familie en omgeving. Ik hoop hiermee veel obstakels uit de weg te kunnen ruimen. Angst en schaamte zijn de boosdoeners en belemmeren de toegang om je leven te verbeteren.

Met dit verhaal hoop ik de lezers te laten weten hoe zij langzamerhand zichzelf heeft kunnen bevrijden van deze verschrikkelijke ziekte. Misschien is dit ook een ruggensteuntje voor de betrokkenen en mensen in de directe omgeving die hier ooit mee te maken hebben of krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.