11-08-2013

Geen leven met asbest - Romana Jasperse

De hoofdpersoon (54 jaar) ervaart een onverklaarbare fysieke pijn. Na wekenlange onderzoeken, waar maar geen eind aan lijkt te komen, krijgt hij uiteindelijk de diagnose. In zijn bittere strijd maakt hij kennis met de schaduwzijde van de samenleving waar de moraal ver te zoeken is.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb dit boek geschreven want nergens is een persoonlijk verhaal te lezen over een gevolg door een asbest besmetting.Veel zoektochten heb ik gedaan naar mogelijk''beterschap''. Dat is slechts een illusie, want asbest slachtoffers hebben maar een kort levensduur als zij eenmaal de prognose aanhoren.Wat doet het als je in die maalstroom zit van diagnose,operaties en chemokuren. Hoe gaat de omgeving met je om en hoe ga jij met de omgeving om.Disciplines:ben je voor hen nog een volwaardig mens. Allemaal zaken waar je als gezond mens nooit bij stil hoeft blijven staan.Wat voor antwoorden krijg je van autoriteiten die op de hoogte zijn van jou asbestbesmetting, en hoe komt de werkgever je tegemoet, diegene die jou heeft besmet. Aanvaard hij schuld? Of laat hij helemaal niets van zich horen.Als laatste, de naaste omgeving die hebben laten zien dat de wereld alleen is bestemd voor gezonde mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het verhaal. Ik herken situaties. Dat dezeauteur het náást haar emotionele rolercoaster voor elkaar krijgt om naast de verzorging en steun aan haar mam Jasper haar gevoel zó onder woorden te brengen getuigt van enorme kracht. En .., het is niet voorbij. Kracht die gerust besmettelijk mag zijn want ..er komen nog vele asbestslachtoffers aan... Helaas. Lees het boek en begrip groeit, óók bij degenen die in dit verhaal de misstappen maakten/maken. Mensen: Leer hiervan. (Sterkte en Succes -Jan)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.