16-09-13

Boektrailer: Spijt - Carry Slee


Het verhaal:
Jochem is het mikpunt van getreiter op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Carry Slee, die al bij verschijnen ruim zeventien jaar geleden een verpletterende indruk maakte op veel lezers. Door de recente zelfmoorden van gepeste tieners staat het onderwerp pesten weer volop in de belangstelling. Carry Slee won met dit boek de prijs van de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Spijt! is het zesde boek van Carry Slee dat wordt verfilmd.

Ik ben een verzamelaar van de boeken en films van Carry Slee. Het boek (filmeditie) en dvd staan dan ook beide op mijn verlanglijst. In oktober verschijnt er een pakket met daarin én het boek én de film, prijs voor dit pakket: 17,50 Euro. Het boek las ik toen het jaren geleden verscheen en het maakte diepe indruk op me. Ik ben benieuwd naar de film, zal deze net zo'n diepe indruk achterlaten als het boek toentertijd? Iemand de film al gezien?


Bron: ShootingstarFilm

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.