30-09-13

Recensie: De TostiGirls op auditie - Yvonne Dudock & Henne van Amesvoord

Titel: De TostiGirls op auditie
Auteurs: Yvonne Dudock & Henne van Amesvoord
Genre: Jeugd (Teen Chick)
Uitvoering: E-Book
192 pagina's | The House of Books | september 2013


De auteurs:
Yvonne Dudock & Henne van Amesvoord vormen een schrijversduo en werken samen als journalist, bladenmaker, taal- en sollicitatietrainer.

Het verhaal:
In De TostiGirls op auditie doen de meiden mee aan de voorrondes van PopFactory. Als dat niet spannend is? Evi gaat lijnen, maar doet dat iets te serieus... Kunnen haar vriendinnen haar helpen?

Mijn mening:
Hoe zou het de vier BFF meiden vergaan zijn sinds we ze verlieten na het spetterende optreden op het slotfeest van het zomerkamp Music&Dance? Maken ze nog steeds muziek met elkaar en dromen ze nog van een optreden bij PopFactory?

"Met een ruk trekt Shayla het autoportier open en duikt naar binnen. Waar is mijn mobiel, roept ze. Oh my God, hij ligt hier niet. Niet tussen de stoelen, en ook niet erop, of bovenop het dashboard. O, help me dan!"

Het verhaal begint met Shayla die in paniek aan het zoeken is naar haar telefoon. Waar is hij gebleven? Net nu. Op haar telefoon staat immers de deelname bevestiging aan de auditie bij PopFactory. Het zal toch niet waar zijn, kunnen de meiden nu niet deelnemen aan de auditie? Hebben ze voor niets zoveel en keihard gerepeteerd?

Hierna gaan we terug in tijd naar de weken voorafgaand aan dit drama en lezen we hoe de meiden herinneringen ophalen aan het zomerkamp en hun spetterend optreden op het slotfeest. Dit alles naar aanleiding van een ontvangen youtube filmpje over het zomerkamp. Zonder dat de anderen het weten heeft Shayla De TostiGirls opgegeven voor auditie bij PopFactory. De meiden zijn er in eerste instantie niet blij mee dat ze dit buiten hun medeweten om gedaan heeft, maar al snel zijn ze enthousiast wanneer blijkt dat de uitnodiging reeds binnen is en hun aanmelding definitief is. Ze mogen auditie doen! 

Het verloren mobieltje wordt gelukkig op tijd teruggevonden en na een misverstand kunnen de meiden auditie doen. Hun auditie verloopt goed en na 2 weken komt het verlossende antwoord; ze zijn door naar de tv-voorrondes!

De meiden repeteren hard voor hun optreden bij de tv-voorrondes, hierbij bijgestaan door hun muziekleraar Michiel. Naast muziek maken en keihard repeteren, spelen er nog andere zaken in hun leven: verliefd op een leraar, slechte cijfers, de dreiging met muziek maken te moeten stoppen en té fanatiek lijnen. 

En dan is de dag van de tv-voorrondes eindelijk aangebroken. Hun optreden verloopt erg goed maar toch ziet het er naar uit dat ze niet door zijn. De jury vindt hun erg jong en vraagt zich af of ze de druk wel aan kunnen. Na beraad is de jury eruit, ze mogen niet deelnemen aan PopCamp maar … 

"Oké TostiGirls, voor jullie geen PopCamp ... We vinden jullie nog erg jong. Maar ... jullie hebben nu al zó veel potentie. We bieden jullie een unieke kans..."

De TostiGirls op auditie: ook deel 2 is weer een leuk meidenboek over muziek, dans, vriendschap, verliefdheid, lijnen en andere meidendingen. Een Teen Chick pur sang. Ik was benieuwd hoe het de meiden was vergaan sinds we hun verlieten in het eerste deel. Deel 2 heb ik dan ook in één keer uitgelezen. En na het lezen van dit tweede deel kijk ik uit naar het vervolg van hun PopFactory avontuur. Zal Evi haar eetstoornis weten te overwinnen? Hoe zal het met Pien en haar verliefdheid aflopen? Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van de vier meiden, De TostiGirls.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.