08-10-13

Recensie: Glashard - Corine Hartman

Titel: Glashard
Auteur: Corine Hartman
Recensie: Coenraad de Kat
Genre: Thriller
Uitvoering: Paperback
280 pagina’s | Karakter Uitgevers | 2013

Corine Hartman:
(Den Haag, 1964) startte in 1994 een eigen reclamebureau en werkte als tekstschrijver en vormgever. Daarna volgde ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, in 2004 afgestudeerd met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In 2007 debuteerde ze als misdaadauteur met Schone kunsten. Ze won de Crimezone Thriller Award 2011 met haar vierde Italië-thriller Als de dood.

Het verhaal:
Glashard is na Bloedlijn het tweede deel in een serie bloedstollende en keiharde psychothrillers van Corine Hartman.

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia: een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons’ wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Recensie door Coenraad de Kat:
Glashard is het tweede deel (vervolg op Bloedlijn) in de serie met rechercheur Jessica Haider. Jessica wordt gevraagd om lid te worden van een geheime groep "Sagilia". Deze groep bestaat uit een select gezelschap die zich bezighoudt met het afrekenen van criminelen die door de mazen van de wet glippen en zo hun verdiende straf ontlopen. Tevens blijft ze werkzaam bij de Maastrichtse politie, terwijl ze zich voorbereidt op haar eerste opdracht, het ombrengen van Baruch Salomons (een diamantair uit Antwerpen die zich niet alleen bezighoudt met diamanten).

Als je begint te lezen in Glashard word je meteen gegrepen en wil je door blijven lezen en beleven hoe Jessica zich staande houdt in situaties waarbij je adem stokt van de spanning. Naast de harde kant van Jessica laat Corine ook zien dat ze een gevoelige kant heeft. Deze 2 kanten worden goed afgewisseld en zijn perfect uitgebalanceerd, zodat het 1 geheel wordt die staat als een huis. Met Glashard heeft Corine zichzelf bewezen dat ze een eigen plek heeft verworven die uniek is, ook al wordt ze vaak vergeleken met de Dexter. Glashard eindigt net als Bloedlijn met een cliffhanger, we moeten geduld opbrengen tot eind februari 2014. Dan gaat Jessica weer verder in deel 3: Zielloos.

3 opmerkingen:

  1. Ik sla de thrillers altijd over, niet zo mijn genre!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het ook een geweldig goed boek, een waarlijk *****boek !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De moeite om te lezen! Lijkt die Jessica op Dexter of Corine? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen