17-11-2013

Hille - Norma G Sijthof

De dokter ging op de rand van het bed zitten en pakte mijn hand. “Ik denk dat we een probleem hebben. Jouw Hille is een mongool!” Norma Sijthoff stapte uit haar kraambed en wist wat haar te doen stond: Haar pasgeboren zoon, die ook nog eens een zware hartafwijking had, met zorg en liefde omringen om er het beste van te maken…

In dit boek wordt het leven beschreven van een bijzonder kind, dat uitgroeit tot een wijze man. Met zijn moeder en jongere broer Victor vormt Hille een hecht team, zijn ze ‘de drie musketiers’. Samen openen ze deuren die normaal voor iemand met het Down-syndroom gesloten blijven. Door positief en creatief om te gaan met de beperkingen. Ze zeggen nooit ‘nee of onmogelijk’, maar kijken wat er wél allemaal kan. Dat blijkt veel meer te zijn dan de buitenwereld had verwacht.

Een aangrijpend en ontroerend verhaal van een ‘Downer’ waar anderen van kunnen leren. Bijvoorbeeld over hoe ze moeten omgaan met mensen als hij.

1 opmerking:

  1. O, cool! Weer een beetje een onbekend boek, ik kan hem dan ook niet vinden op Goodreads. Weet je wat ik me eigenlijk afvraag? Hoe kom je bij dit soort boeken? Waar vind je ze? Hoe kom je ze tegen? Op sites, in welke boekhandel? Sinds de Selexys is veranderd in Polare, is het namelijk één grote miserie geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.