07-11-13

Mijn zusje - Joyce Maynard

Wanneer het hun vader, de politieagent belast met het onderzoek, niet lukt een seriemoordenaar te pakken, zien twee zusjes hoe hij hier langzaam aan onderdoor gaat. Ze besluiten hun vader te helpen en de moordenaar uit de tent te lokken, met dramatische gevolgen...

Pas jaren later weet de oudste zus de dader op te sporen. Hierdoor komt echter onverwachts een diep begraven familiegeheim aan het licht.

1 opmerking:

  1. Na "een lang weekend" gelezen te hebben, had ik hoge verwachtingen van "Mijn zusje". Deze zijn helaas allesbehalve uitgekomen. Het duurt lang voordat het verhaal op gang komt, als het al op gang komt; ik moest mezelf er toe zetten om door te lezen. Er wordt te veel uitgelegd, en er wordt te veel herhaald: ik had af en toe het gevoel een 'soap' te lezen, waarin ook eindeloos dezelfde uitspraken worden gedaan. Bovendien vond ik de personages vrij karikaturaal beschreven; alsook de slotscenes en dialogen hierin, deze lijken wel afkomstig uit een goedkope detective/melodrama en passen niet in de lijn van het boek.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.