06-12-2013

Nelson Mandela

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat een bijzondere man is overleden: Nelson Mandela. Een bijzondere man die veel voor en in de wereld heeft betekend. Daarom vandaag op The Book Girl enkele boeken die zijn verschenen of gaan verschijnen over Nelson Mandela:

Mandela in zijn eigen woorden - Jan Dijkgraaf

Dit boek verschijnt in febr. 2014, geen verdere informatie over bekend.

Mandela over leven, liefde en leiderschap - Richard Stengel

Dit boek bevat 15 inspirerende levenslessen van Nelson Mandela over moed, leidinggeven, zelfvertrouwen, omgaan met je rivalen, besluitvaardigheid en de liefde. Het bevat niet eerder onthulde persoonlijke ervaringen, in de politiek en in zijn huwelijk. Het boek is tot stand gekomen op basis van vele, intieme gesprekken die Richard Stengel met Mandela heeft gevoerd. Hoewel hij Mandela beschrijft als 'wellicht de laatste werkelijke held van deze planeet', spaart hij hem in het boek niet en weet hij hem ook zijn diepste zielenroerselen te onttrekken.

Mandela - Nelson R. Mandela

Met een voorwoord van Kofi Annan, een inleiding van Desmond Tutu en redactionele bijdragen van o.m. Mohammed Ali, Lord Attenborough, Tony Blair, Bono, Sir Richard Branson, André Brink, Bill Clinton, Nadine Gordimer, George Soros en Sir Sidney Poitier. 

Op 11 februari 1990 liep een gedistingeerde oudere man hand in hand met zijn vrouw, van wie hij zevenentwintig jaar gedwongen gescheiden had geleefd, de gevangenis uit en de geschiedenis in. Een datum en een beeld die de wereld nooit zal vergeten: de dag dat Nelson Mandela vrijkwam. Vanaf die dag stonden de enorme moed en morele autoriteit van Nelson Mandela niet langer in de schaduw van zijn cel, maar schitterde Mandela als een baken van hoop voor zijn eigen verdeelde land en later ook voor de wereld. Er volgden meer beelden: Mandela die lachend zijn stem uitbrengt in de eerste algemene verkiezingen; Mandela die plechtig wordt ingezworen als eerste president van een democratisch Zuid-Afrika; Mandela met wereldleiders, met beroemdheden, met zijn vrouw Graça Machel en zijn familie, en te midden van kinderen die overal waar hij is op hem afkomen. 

Nelson Mandela neemt in onze wereld een unieke plaats in en in Mandela - Het geautoriseerde portret wordt het verhaal van zijn tocht naar de vrijheid vergezeld van de meest complete collectie foto's die ooit is verzameld en door meer dan zestig speciaal voor het boek gemaakte interviews. Wereldleiders, vrienden en betrokkenen - van president Bill Clinton tot Tony Blair, van Bono tot president Thabo Mbeki, van zijn kameraden in de strijd tegen apartheid tot Mohammed Ali - hebben allemaal hun eigen verhaal bijgedragen om een compleet portret te maken van deze inspirerende figuur. 

De lange weg naar de vrijheid - Nelson Mandela

De lange weg naar de vrijheid is de beroemde autobiografie van een van de grootste mannen van de twintigste eeuw. Nelson Mandela beschrijft de lange weg die hij heeft moeten afleggen van onwetende jongen tot charismatisch staatsman. Dit is het verhaal van misschien wel de wonderbaarlijkste omwenteling in de geschiedenis, verteld door de man die het allemaal heeft meegemaakt en in gang gezet. Het verhaal van Mandela, door Mandela.

In gesprek met mijzelf - Nelson Mandela

In gesprek met mijzelf is samengesteld uit Mandela's persoonlijke archief. Dit materiaal is nog nooit eerder gepubliceerd: het omvat logboeken van tijdens de strijd tegen de apartheid, dagboeken en brieven uit de tijd van zijn gevangenschap, kladblokjes uit de overgangsperiode na de apartheid, opgenomen privégesprekken en correspondentie uit zijn jaren als president. Een persoonlijke reis van Mandela's eerste politieke bewustwording tot zijn betoverende rol op het toneel van de wereldpolitiek. Het boek verhaalt over een heldhaftig leven aan het front van het gevecht voor vrijheid en gerechtigheid.

Nelson Mandela Citaten - Jennifer Crwys-Williams & Nelson Mandela

In dit boek zijn de mooiste, typerendste en indrukwekkendste uitspraken van Mandela gebundeld. Zijn teksten weerspiegelen de mens Mandela: ze zijn wijs, krachtig en edelmoedig. De citaten zijn zeer uiteenlopend; over liefde, apartheid, religie en democratie, maar ook over voetbal en zijn jeugd. Soms doordrongen van verdriet, maar vaak ook strijdvaardig of met een groot gevoel voor humor. Het zijn de uitspraken van een van de grootste iconen van onze tijd, waar iedereen kracht en inspiratie uit kan putten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.