23-01-2014

Een huis in de hemel - Amanda Lindhout en Sara Corbett

Het aangrijpende en inspirerende verhaal van een oorlogscorrespondente over haar gijzeling in Somalië.

Amanda droomt er als klein meisje in Canada al van om over de wereld te reizen. Vanaf haar twintigste trekt ze als backpacker door Latijns-Amerika en Azië, en een paar jaar later begint ze in het door oorlog verscheurde Afghanistan en Irak een carrière als verslaggeefster. In 2008 vertrekt ze naar Somalië, ‘het gevaarlijkste land ter wereld’ en daarmee voor een jonge, gedreven correspondente de uitgelezen plek om naam te maken. Maar vier dagen na aankomst wordt ze op een zanderige weg gegijzeld door een groep gemaskerde mannen. Amanda wordt 460 dagen gegijzeld, verplaatst van het ene naar het andere verlaten huis en ze weet te overleven door de kracht van haar herinneringen, vastberadenheid en hoop. En door zichzelf op de gruwelijkste momenten in ‘een huis in de hemel’ voor te stellen, hoog boven de vrouw die geketend in het donker wordt gemarteld.

Een huis in de hemel is het ongelooflijke, rauwe en intieme verhaal van een jonge, onverschrokken vrouw en haar zoektocht naar compassie in tijden van onvoorstelbare rampspoed.

1 opmerking:

  1. Ik sta ervan te kijken, maar dit is één van de weinige boeken waarover jij iets hebt gepost waarvan ik denk: Nee, lijkt me niks. Maar de omslag van het boek vind ik echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.