02-01-14

Top 5 gelezen boeken 2013


In 2013 heeft The Book Girl 155 boeken gelezen. Uit dit aantal boeken een Top 5 samenstellen viel aan de ene kant nog niet mee, aan de andere kant waren de nummers 1 en 2 snel bepaald. Maar dan de nummers 3, 4 en 5, daar moest even goed over nagedacht worden. De Top 5 van 2013 is geworden:

05. Wat als… - Danielle Bakhuis
Een heftig, aangrijpend en meeslepend verhaal welke me bij sommige fragmenten mee terug nam in de tijd, de tijd dat ik gepest werd op school en daarbuiten. Ik heb het boek dan ook diverse keren even opzij moeten leggen omdat het me zo diep raakte en het verhaal de gevoelens van toen opriep.

04. Billy - Phil Earle
Een meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend verhaal over een overlever, kwaad op de hele wereld, onhandelbaar en een vechtersbaasje. Maar óók een jongen die diep van binnen maar één wens heeft; een veilig thuis voor hem en de tweeling. Billy, een jongen die je in je hart sluit. 

03. Alles wat er was - Hanna Bervoets
Een boeiend en meeslepend verhaal welke je een onbehaaglijk gevoel geeft, het kruipt onder je huid en laat je niet meer los. 

02. Het duivelskind - Maria Genova & Angel van der Vecht
Het verhaal van de dappere en moedige Angel. Haar verhaal is zó heftig, schokkend en aangrijpend. Een boek welke je leest met tranen in je ogen en welke in je hoofd blijft rondspoken.
01. De vlinder en de storm - Walter Lucius
Dit was voor mij hét boek van 2013, een boek welke me verraste, een boek waarvan ik niet goed wist wat ik ervan kon verwachten, maar reeds in het begin van het verhaal werd ik gegrepen door het verhaal en liet deze me niet meer los. Alle hoofdpersonages in het boek worden goed uitgewerkt en ieder heeft met zijn of haar demonen uit het verleden te dealen. Dit maakt het boek mede interessant en intrigerend. Ook het gekozen thema; kindermisbruik (Bacha Bazi) welke reikt tot in de hoogste regionen van de Nederlandse Staat en de filmische wijze waarop het verhaal geschreven is, zorgen voor een boeiend en meeslepend verhaal. Ik kijk uit naar deel 2 in deze Hartland-trilogie! 

1 opmerking:

  1. Van deze lijst heb ik alleen Alles wat er was gelezen. Dit boek heeft bij mij de top 13 niet gehaald.

    BeantwoordenVerwijderen