15-02-2014

Mijn Kit heeft down - Maaike Vogelpoel

Kit, de dochter van Maaike Vogelpoel, is anders: ze heeft het downsyndroom. Zonder enige gereserveerdheid of omwegen vertelt Maaike in Mijn Kit heeft Down met liefde en humor welke invloed dat op haar gezin heeft. Met alle moeilijke en grappige momenten in de eerste drie jaar van Kits leven. De medische problemen die Kit ondervindt zorgen voor veel ziekenhuisbezoeken. Maar Maaike, haar man en hun twee andere kinderen Bink en Dex zijn doorzetters. Samen werken ze er hard aan om thuis en buiten de deur een zo normaal mogelijk ritme aan te houden. Niet alleen de hobbelige weg naar acceptatie van Kit, maar ook de bewondering voor hun dochter én de kracht die uitgaat van de liefde in het gezin krijgen volop de ruimte in dit boek.


zie recensie

3 opmerkingen:

  1. Oee, klinkt interessant! Had ik dit maar eerder gevonden. Afgelopen week hadden we 't op school nog over het Syndroom van Down. xD Trouwens, als het onderwerp je interesseert: Ik heb ook eens een film gezien over een man met het Syndroom van Down die een hoog IQ heeft (voor iemand met Down). "Yo, Tembièn" heet die film. Heel mooie film!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam dit boek tegen bij de metro, ben benieuwd of je al een recensie hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem: het boek is nog niet gelezen, staat gepland voor maart, dus kom tegen die tijd nog eens langs voor de recensie :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.