05-02-2014

Recensie: Het grote geheim - Gerard M. de Vries

Titel: Het grote geheim
Auteur: Gerard M. de Vries
Genre: Roman
ISBN e-book: 9789400800847
138 pagina's | Free Musketeers | mei 2012


Gerard M. de Vries:
Zijn liefde voor het schrijven ontstaat wanneer hij vanwege een schouderblessure lange tijd arbeidsongeschikt raakt en zijn werkzaamheden niet meer kan uitoefenen. Met behulp van de juiste mensen, heeft hij dit weer mogen oppakken. Het was een zeer moeilijke periode, over deze periode schreef hij het boek De nieuwe maatschappij. Zijn nieuwste boek Het zal je gebeuren is in 2013 verschenen.                                                
Het verhaal:
Amy woont met haar gezin in een eenvoudige dorpswijk in Cassino ten zuiden van Rome. Van hun inkomen kunnen ze amper rondkomen en ze droomt al jaren over een betere toekomst voor haar gezin en dorpsbewoners. Ze wint een grote prijs en denkt het ultieme geluk te hebben gevonden. Op haar eigen manier benut ze de kans om verrassend veel voor haar omgeving te betekenen. Maar ze twijfelt over de manier waarop ze alles heeft aangepakt. Wordt ze niet heel ongelukkig van dat vele geld? Vindt ze haar verloren geluk weer terug? Een roman over hoop op een betere toekomst en onvoorwaardelijke liefde voor de medemens.

Mijn mening:
Een boek welke zich vlot laat lezen en me al snel meeneemt naar het Italië van Amy. Maar ook een boek welke me enigszins verbaast achterlaat. Wanneer het verhaal gelezen is, denk ik bij mezelf; is dit het? Eindigt dit verhaal echt op zo'n lauwe wijze, alsof het ineens afgekapt wordt en je als lezer eigenlijk nog op een gedeelte, de clou van het verhaal zit te wachten. Ik had nl een heel ander einde van het verhaal verwacht, dacht gedurende het verhaal dat het geschreven was met een bepaald moraal voor ogen en dat het hiermee ook zou eindigen. Dit neemt niet weg dat het verhaal zeker in het begin meeslepend is en mijn aandacht al snel te pakken heeft. Maar ik merk ook dat na een tijdje mijn aandacht voor het verhaal begint af te nemen en het verhaal voor mijn gevoel als een nachtkaars uitgaat. Jammer, naar mijn mening had er zoveel meer met deze verhaallijn gedaan kunnen worden om het verhaal tot aan het eind boeiend en meeslepend te laten zijn. Een gemiste kans.

"Amy heeft heel vaak met de gedachte gespeeld om haar geheim maar op te biechten, er lekker van gaan leven. Maar nu weet ze beter. Nee, het is goed zo. Ze bezit niet alleen heel veel geld, ze heeft bijna alle huurhuizen, het sportcomplex, het beauty resort, vijftig procent van het casino, vijftig procent van het nieuwe winkelcentrum in haar bezit. Terwijl haar geld bijna niet is afgenomen. Sterker nog, het brengt nu heel veel geld op. Dat geeft haar toch een heel prettig gevoel."

1 opmerking:

 1. Bedankt voor de eerlijke recensie, het lag was de bedoeling om een vervolg te schrijven, iets wat er waarschijnlijk wel komt.
  Bovendien was dit mijn eerste echte roman
  Je zou eigenlijk Het zal je gebeurden moeten lezen, dit is bestemd voor jongvolwassene 15+
  alle lezers zijn zeer lovend, persoonlijk vind ik die ook beter!
  De Auteur

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.