02-03-14

Boektrailer: ADEM - Mira Koopman


Het verhaal:
Mira is dertig jaar, in de bloei van haar leven. Getrouwd met haar grote liefde Fedor, zeven maanden zwanger, een mooi huis en een goede baan. En dan rijdt Fedor tegen een boom en belandt in een diepe coma. In ADEM verkent Mira een nieuw leven, waarin ze steeds opnieuw begint. Haar dochter Isa wordt geboren terwijl Fedor nog steeds in coma ligt. Maanden later zal blijken dat Fedor honderd procent verlamd is. Locked-in syndroom: Fedor zit letterlijk gevangen in zijn eigen lichaam en de enige vorm van communicatie die nog mogelijk is, is met zijn ogen knipperen. 

ADEM gaat over grenzeloze liefde, machteloosheid, optimisme, verwarring, teleurstelling, verliefd worden, het altijd klaarstaan en het wegblijven van vrienden, muziek als troost, inspiratie en steun. ADEM gaat ook over vluchten naar de andere kant van de wereld, een nieuwe start in Australië, nieuwe vrienden, spiritualiteit. Alles komt voorbij. ADEM is een zoektocht naar antwoorden en nieuwe inzichten. Een boek over vol goede moed telkens weer opnieuw te beginnen.

Dit boek heb ik in januari gekocht, het lijkt me een aangrijpend boek. Zodra het gelezen is, zal er een recensie van het boek op The Book Girl verschijnen.


Bron: Mira Koopman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten