16-03-2014

Boektrailer: Kieuw - Saskia Maaskant

Het verhaal:
'Als je vrienden wilt zijn, vertel je je geheim', zei ik moedig.
Kay plukte bedenkelijk aan zijn sjaaltje.
'Vrienden hebben geen geheimen voor elkaar', voegde ik eraan toe.

Filia is opgegroeid bij oma. In het dorp kwamen ze niet, en buiten de boodschappenbezorger Waldemar kwam er nooit bezoek over de vloer. Wanneer oma sterft, lijkt het huis nog donkerder te zijn dan anders. De eenzaamheid spoelt in golven over Filia heen. Haar enige afleiding is het dagboek dat oma haar naliet, vol bizarre herinneringen aan een buitengewone jongen met een ongelooflijk geheim. Is hij de reden dat oma zich afsloot van de buitenwereld? 

Maar dan trekt Kers plots ongevraagd bij haar in. Kers is een opgewekte flapuit die licht en vrolijkheid in huis brengt. Ze woedt als een storm door Filia's leven en dwingt haar naar buiten, de echte wereld in. Filia bloeit op, durft zelfs contact te maken met Waldemar, maar net dan houdt Kers iets voor haar achter...

Het boek heb ik nog niet gelezen, het bevind zich op de denkbeeldige stapel wellicht ooit. Iemand het boek al gelezen, is het een aanrader en verdient het een plekje op de stapel "met voorrang te lezen" boeken? 


1 opmerking:

  1. Ik vond het boek in ieder geval geweldig. Je kunt trouwens de eerste drie hoofdstukken gratis lezen via de website van die schrijfster. En op Facebook is er nu ook een wedstrijd, waarmee je een exemplaar kunt winnen. Meedoen dus!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.