07-05-14

Gastrecensie: Illusie - Andrew Mayne

Titel: Illusie
Auteur: Andrew Mayne
Recensie: Coenraad de Kat
Genre: Thriller
ISBN Ebook: 9789461091550
320 pagina’s | De Crime Compagnie | jan. 2014
Andrew Mayne:
Andrew Mayne is een goochelaar, filmmaker en ontwerper van goochelkunsten. Hij produceerde meer dan 50 boeken en dvd’s, met name over goochelen en illusies. Niet voor niets dat Illusie zo levensecht en wonderbaarlijk overkomt. Het is geschreven door een expert!
Het verhaal:
Een magische thriller: Een tienermeisje kruipt negen maanden na haar dood, onaangetast door de tijd, uit haar graf. Een levenloze engel valt ongeschonden uit de lucht midden op Times Square in New York. Deze en andere onverklaarbare moorden zijn het werk van een seriemoordenaar die al gauw bekend komt te staan als de Tovenaar. De mooie Jessica Blackwood gaf haar carriere als illusionist op na een traumatische gebeurtenis en slijt nu haar dagen als FBI-agent achter haar bureau. Daar komt verandering in als er zulke bizarre moorden worden gepleegd dat er iets bovennatuurlijks in het spel lijkt te zijn. Jessica is, als telg uit een oud illusionistengeslacht, de enige die deze seriemoordenaar lijkt te kunnen stoppen. Maar lukt het Jessica de moordenaar te ontmaskeren voordat zij zelf het doelwit van zijn kunsten wordt?

Recensie Coenraad de Kat:
Andrew Mayne neemt je mee naar de wereld van illusies waarbij de FBI voor een groot raadsel staat. Ze roept de hulp in van Jessica Blackwood, werkzaam als forensisch accountant en afkomstig uit een oud illusionistengeslacht. Haar voorgeschiedenis met de kunst van illusie en goochelkunst moet de FBI helpen de seriemoordenaar, de Tovenaar, te ontmaskeren.

De seriemoordenaar pleegt 2 moorden welke allerlei vragen oproepen. De moordenaar wil zichzelf als bovennatuurlijk beschouwen en hierdoor ondoorgrondelijk lijken. Maar dan wordt de hulp van Jessica gevraagd om deze “goochelkunstenaar” te ontmaskeren. 

Andrew voert de spanning langzaam op en werkt net als een illusionist naar een  ontknoping toe. Je wordt als lezer getriggerd om door te blijven lezen omdat je wilt weten hoe het in elkaar zit en achter de werkwijze van de moordenaar wilt komen.

Tijdens het lezen krijg je het idee dat je naar een voorstelling kijkt en dat de uitleg van het hoe en waarom uit de doeken wordt gedaan. De combinatie van deze 2 zo totaal verschillende werelden en werkwijze werken goed samen in dit verhaal. Deze combinatie zou volgens mij ook heel goed tot zijn recht komen als een tv serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten