03-06-2014

Hotel K - Kathryn Bonella

Bali is het paradijs op aarde: vriendelijke bevolking, heerlijk eten, kristalheldere wateren en eindeloze surfstranden met palmbomen. Maar het liefelijke Bali kent ook een onbekende en duistere kant: een smerige en bizarre onderwereld vol sex, drugs, en wreed geweld. 
Het centrum van de onderwereld is Hotel Kerobokan, ofwel Hotel K, de meest beruchte gevangenis op Bali. Hotel K’s ranzige cellen herbergen een grote populatie gevangenen waaronder moslim-terroristen, de broer van kookchef Gordon Ramsay, knappe backpack-touristes, een Balinese koning en surfers van over de gehele wereld. Moordenaars, serieverkrachters en gangsters delen hun cel met eenvoudige kruimeldieven. Keiharde drugshandelaren slapen naast toeristen wier vakantie pure horror is geworden omdat ze één ecstasy pilletje in bezit hadden.  

Hotel K vertelt het schokkende verhaal over deze gevangenis en haar bewoners. Het onthult de waarheid over de moordpartijen die worden afgedaan als ‘zelfmoord’, de ecstasyfabriek binnen de gevangenismuren, de wilde sex nights die foute cipiers organiseren voor kapitaalkrachtige gevangenen, de geheimzinnige strandtripjes en de mislukte ontsnappingen. Bovendien is er de corruptie waarbij alles te koop blijkt – zoals de volledige catering voor een weelderige trouwerij of een super-de-luxe cel met professionele geluidsinstallatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.