22-09-14

Recensie: Een zoete zomer - Joanna Philbin

Titel: Een zoete zomer
Auteur: Joanna Philbin
Genre: Young Adult
ISBN: 9789044822632
303 pagina's | Clavis B.V.B.A. | juli 2014

Joanna Philbin:
Joanna Philbin is geboren in Los Angeles. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden. Ze heeft, nadat ze in een opwelling een Rechtenstudie was begonnen, de studie Creatief Schrijven gedaan en afgerond. Eerder verscheen het boek Soms smaakt liefde zout.

Het verhaal:
Rory brengt de zomer door in East Hampton. Samen met haar gulle en slimme en lieve en knappe vriendje. Maar kan een oud-zomerhulpje ooit écht bij de rijkelui horen? Isabel wordt versierd door de filmstudent Evan. Hij lijkt het perfecte vakantievriendje. Maar waarom kan ze de hartenbreker Mike dan niet vergeten?

Mijn mening:
Een zoete zomer is het vervolg op het boek Soms smaakt liefde zout. Met hoge verwachtingen begon ik aan dit vervolgboek, benieuwd hoe het verhaal van Rory en Isabel verder zou verlopen. Ook nu wordt het verhaal in wisselend perspectief vanuit Rory en Isabel verteld. Het is een aardig lees-lekker-weg-verhaal, maar tevens ook een vrij oppervlakkig, vlak en voorspelbaar verhaal. Het eerdere boek nam me al vrij snel mee naar East Hampton, iets wat me nu meer moeite kost. Jammer. 

„Sinds ze New Jersey achter zich had gelaten, was ze helemaal overspoeld door twijfels. Wat als ze niets tegen elkaar te zeggen hadden? Wat als het ongemakkelijk was? Wat als ze haar nog steeds zouden behandelen als het boodschappenmeisje?”

Isabel heeft Rory uitgenodigd de zomer weer bij de Rules door te brengen, deze keer niet als het boodschappenmeisje maar als hun gast en Connors vriendin. Maar Rory voelt zich nog steeds niet op haar plek in East Hampton en dit maakt haar onzeker. Haar relatie met Connor lijkt bekoeld te zijn en leidt uiteindelijk tot een breuk wanneer Connor achter het geheim van zijn familie komt. Rory blijkt Evan, de vriend van Isabel, wel erg leuk te vinden. Zijn deze gevoelens wederzijds?

„Het was plotseling overduidelijk toen ze daar lag onder de hemelkoepel met de sterren boven haar hoofd, dat haar relatie met Connor was veranderd, en niet ten goede. Waarschijnlijk is het beter als we uit elkaar gaan, dacht ze, en een innig verdriet welde op in haar borst. Het was het hele jaar zo goed gegaan. Ze hadden een afstand van drieduizend kilometer overleefd. En nu ze samen in één huis zaten, werkte het niet. Hoe stom was dat?”

Isabel kan haar ex-vriend Mike maar niet vergeten, hoezeer ze ook haar best hiervoor doet. Ze ontmoet Evan en krijgt een relatie met hem, maar is hij wel de ware voor haar?

„Evan was inderdaad cool, dacht ze. En als ze zichzelf niet snel bij elkaar zou rapen en zou ophouden met aan Mike te denken, zou ze hem kwijt zijn.”

De Rules hebben zo hun eigen problemen. Ze doen er alles aan om voor de buitenwereld het perfecte gezin te spelen, maar binnen de muren van hun vakantiewoning aan Lily Pond Lane blijkt hun huwelijk te wankelen. Een echtscheiding lijkt onvermijdelijk te zijn.

"Ik wilde alleen de zomer doorkomen, zei mevrouw Rule. Ik zei hem dat iedereen het mocht weten in september, ik wilde alleen maar de zomer."

„Toen ze de oprit van de Rules weer in reed, dacht Rory terug aan die dag, zes weken geleden, dat ze was aangekomen. Vorig jaar had ze geen verwachtingen gekoesterd, maar deze zomer was ze begonnen in de veronderstelling dat alles hetzelfde zou zijn. Waarom dachten mensen dat iets meerdere keren leuk zou zijn puur omdat het de eerste keer zo fijn was? Het was geen wonder dat het zo moeilijk voor haar was geweest, dacht ze toen ze parkeerde. Ze was de teleurstelling met open ogen tegemoet gegaan.”

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.