27-10-2014

Recensie: Dubbeldate - Suzanne Peters

Titel: Dubbeldate
Auteur: Suzanne Peters
Genre: Chicklit
ISBN: 9789086602223
183 pagina's | Uitgeverij Ellessy | juni 2013

Suzanne Peters:
Suzanne Peters (1985) heeft honderden informatieve teksten geschreven voor diverse websites. Ook schrijft ze voor uitgeverij Ellessy diverse delen voor de educatieve jeudboekenserie Wij Willen Weten (WWW)

Het verhaal:
Naomi is in de wolken wanneer ze Sander ontmoet via een datingsite. In het echt is hij nog leuker en aardiger dan ze zich had voorgesteld en het klikt meteen. Naomi is dol op hem. Als ook haar moeder de man van haar dromen ontmoet, wordt er al snel gepraat over een dubbeldate. Naomi kan niet wachten! Ze weet zeker dat haar moeder en Sander het goed met elkaar kunnen vinden. Het lijkt er echter op dat Sander niet zit te wachten op een ontmoeting met zijn nieuwe schoonmoeder. Wat is er aan de hand en wat heeft hij voor Naomi te verbergen? 

Mijn mening:
Een lees-lekker-weg feelgood verhaal, geschreven in een prettige schrijfstijl welke zich vlot laat lezen. Verwacht geen hoogstaand verhaal met goed uitgewerkte karakters en verrassende wendingen. Hoewel de verhaallijn voorspelbaar is, bezorgt het verhaal de lezer enkele uren van ontspanning. 

„Ze wist dat ze de man van wie ze hield, was kwijtgeraakt. Tegelijkertijd wist ze ook heel goed dat de man op wie ze verliefd was geworden, niet bestond. Hij had zich anders voorgedaan dan hoe hij werkelijk was. De lieve, gevoelige Sander bestond niet.”

De 28-jarige Naomi heeft genoeg van haar vrijgezellenbestaan en besluit zich in te schrijven op een datingsite. Via deze site leert zij de 39-jarige Sander kennen en wordt verliefd op hem. Naomi is dolgelukkig met Sander, maar is hij wel wie hij zegt te zijn? 

„Naomi wist dat ze hem niet meer kwijt wilde raken. Hij paste zo goed bij haar. Zo iemand moest ze niet laten gaan. Wat had ze een geluk en wat voelde ze zich geweldig na deze avond. Niks of niemand kon dat meer kapot maken.”

Voor haar moeder, die na de dood van haar man alleen is, maakt Naomi ook een account aan op de datingsite. Niet snel daarna leert haar moeder Lex kennen met wie ze een relatie krijgt. Moeder en dochter willen dolgraag elkaars vrienden leren kennen via een dubbeldate, maar Sander houdt de boot af. Naomi is gelukkig met Sander, maar zijn gedrag maakt haar regelmatig onzeker en brengt haar aan het twijfelen. Waarom reageert hij zo afwijzend wanneer ze onverwachts voor zijn deur staat? Waarom wil hij niet dat zij zijn ouders ontmoet? Waarom heeft hij zijn profiel op de datingsite niet verwijderd terwijl hij tegen haar vertelde dit wel te zullen doen? En waarom waarschuwt barman Timothy haar voor Sander, waarom vertrouwt hij Sander niet? Sander weet haar echter keer op keer in te palmen met zijn charme. 

„Als ik bij mam thuis ben, dan zie ik de spullen die ze vroeger altijd samen gebruikten. En mam zegt dingen die me aan hem herinneren. En als ik jou zie dank ik aan hem. Jullie lijken erg op elkaar, wist je dat? Ik ben bang, zei Kelly nu, dat als ik dichtbij jullie kom, ik weer iemand kwijtraak. Als ik meer afstand neem, doet het vast minder pijn om iemand te verliezen.”

Naast het verhaal van Naomi lezen we ook de verhaallijn over zus Kelly. Na de dood van haar vader heeft zij het contact met haar moeder verbroken. Naomi spreekt en ziet ze maar sporadisch. Naomi en haar moeder herinneren haar aan haar vader, Kelly heeft het hier erg moeilijk mee. Haar relatie met Rob verkeert in zwaar weer, ze hebben de laatste tijd alleen nog maar ruzie. Ze vraagt Naomi haar te helpen om hun relatie te redden. 

„Roos ging naar het profiel van Lex en op dat moment had Naomi het idee alsof ze een hartverzwakking kreeg. Ze staarde naar de foto op het scherm. Het lachende gezicht, de mooie ogen en het donkere haar. Ze wist zeker dat dit Sander was. De man die ze vertrouwde. Betekende dit dat hij met zowel haar als haar moeder aan het daten was?”

Haar moeder laat Naomi een foto van haar vriend Lex zien. Naomi krijgt de schrik van haar leven, Lex blijkt haar Sander te zijn! Welk spel speelt hij? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.