25-11-14

Gastrecensie: Als padden schreeuwen - Lieneke Dijkzeul

Titel: Als padden schreeuwen
Auteur: Lieneke Dijkzeul
Recensie: Ria
Genre: Literaire Thriller
ISBN ebook: 9789026329227
218 pagina's | Ambo/Anthos Uitgevers | oktober 2014

Lieneke Dijkzeul:
Lieneke Dijkzeul (Sneek, 1950) is schrijfster van literaire thrillers, scenario’s en kinderboeken. In 2006 verscheen haar eerste psychologische thriller voor volwassenen, De stille zonde, bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Al haar thrillers, met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol, zijn genomineerd geweest voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Crimezone Thriller Award. In september 2013 kwam haar eerste, deels autobiografische roman Achterstallig gelukuit. Haar werk verschijnt ook in Duitsland in vertaling.

Het verhaal:
Naakt en volkomen hulpeloos ligt Charlotte van den Broecke na een val op de koude vloer van haar badkamer. Ze is ervan overtuigd dat dit haar dood wordt. Ze wordt gered, overleeft, maar raakt geobsedeerd door het idee dat ze wraak moet nemen op haar redders. Ze bedenkt een even simpel als doeltreffend plan.

Recensie door Ria:
Daar ligt ze, hulpeloos op de koude vloer van de badkamer, in overtuiging dat ze zal sterven. Wie zal haar horen, wie? Haar vader niet, die ligt zelf hulpeloos op bed, de uren tikken door. Vlagen van niet bij de tijd zijn, vlagen van alertheid en vreselijke kou. Dan een geluid! En dan de wraak die ze zal nemen, juist op haar redders. Waarom?

"Er was een krakend geluid toen ze met haar hoofd tegen de wastafel viel, en daarna opnieuw, ergens bij haar rechterheup. Dit was de laatste seconden voor ze in een diepe staat van bewusteloosheid viel."

Weer een echte Lieneke Dijkzeul zinderende spanning. Lieneke heeft een gave het verhaal als een volmaakte vlecht in een paardenstaart te draaien. Ik kon het boek moeilijk naast mij neerleggen, iedere keer nieuwsgierig hoe het nu verder zal gaan. Het was niet hinderlijk dat het van de ene naar de andere kant ging, het paste juist mooi in elkaar. Ik ga zeker nog meer boeken van haar lezen.

Inspecteur Vegter die de zaak moet oplossen! Maar die neemt deze vermissing niet zo serieus, de tijd tikt door, tik tik .. tik tik. Heerlijk spannend... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten