24-11-14

Gastrecensie: Na Melanie - Svea Ersson

Titel: Na Melanie
Auteur: Svea Ersson
Recensie: Marjon
Genre: Thriller
ISBN: 9789461091215
320 pagina's | De Crime Compagnie | september 2014


Svea Ersson:
Hoewel haar naam anders doet vermoeden is Svea Ersson wel degelijk Nederlands. Svea (1965) won in 2008 de manuscriptenwedstrijd van Vrouwenthrillers. De jury was onder de indruk van haar beeldende schrijfstijl en enorme fantasie. Haar debuut Alleen Eva, gebaseerd op dit winnende manuscript, kwam in 2009 uit. Na Alleen Eva volgden Voor altijd Isa (2010) en in 2012 Zonder Lisa.

Het verhaal:
Een huis met geheimen Het vrijstaande huis in de geboortestreek van haar vriend Jochem leek perfect. De grote tuin maakte het uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen, Rosalins grootste wens. Eenmaal in Haarwoude aangekomen, vervaagt Rosalins geluksgevoel snel. De vorige bewoonster blijkt zichzelf van het leven te hebben beroofd en Jochems ex, Suzan, woont op nog geen vijf kilometer afstand. Terwijl Rosalin wanhopig probeert zwanger te worden, dringt het verleden zich aan haar op. Wat heeft zich vroeger in het huis afgespeeld? Waarom wordt Rosalin bedreigd als ze daar achter probeert te komen? Welke rol speelt Jochem? En wie is de vader van de baby van Suzan?

Recensie door Marjon:
Alleen de titel wekt al je nieuwsgierigheid; want wie is Melanie? In de omschrijving komt haar naam niet voor. Tijdens het lezen komen er steeds meer vragen en je kan alleen maar blijven lezen tot je antwoorden krijgt. Die antwoorden komen en verrassen. Het begin van het boek vind ik een beetje lastig inkomen. De inleiding is nodig maar heeft geen spanning. Daarna wordt het absoluut wel spannend. Het verhaal wisselt tussen verleden en heden, maar dat is niet storend; integendeel. Het maakt alleen nieuwsgieriger. Wat ik miste: diepgang. Zelfs tussen Rosalin en Jochem ontbreekt die diepgang. Dat had er best mogen zijn. Maar door de vele vragen die ontstaan blijf je toch lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten