22-12-14

Gastrecensie: De zwijgende zee - Hannah Richell

Titel: De zwijgende zee
Auteur: Hannah Richell
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789044337921
384 pagina's | The House of Books | april 2013
Hannah Richell:
Hannah Richell werkte bij enkele Engelse uitgeverij als marketingsdeskundige, en in de filmindustrie. In 2005 emigreerde ze naar Australië. Hannah Richell woont met haar gezin in Sydney.

Het verhaal:
Dora en Dan wonen in Londen en verwachten hun eerste kind. Toch is Dora niet gelukkig. Tien jaar geleden verdween haar kleine broertje Alfie zomaar van het strand. Dora's schuldgevoel is nog altijd fel aanwezig. Tot ze beseft dat ze zich niet langer kan blijven verschuilen voor haar verleden en terug moet naar het huis van haar jeugd, hoog op de kliffen van Dorset, waar in de diepte de zee tegen de rotsen beukt.

Recensie door Marjon:
Je wilt natuurlijk allereerst weten wat er met Alfie is gebeurd, maar je wordt vooral gegrepen door wat er met zijn dierbaren gebeurt na zijn verdwijning. Stuk voor stuk geven ze zichzelf de schuld, maar ze uiten het naar elkaar toe door elkaar te beschuldigen. Het hele gezin valt uiteen, vooral omdat moeder Helen het niet aankan. Haar wanhoop komt zo heftig over dat het je raakt. Je blijft lezen en kunt het boek niet meer wegleggen. Het is fantastisch maar ook realistisch geschreven. Dit boek zal me nog een tijdje bijblijven. Wat een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten