15-12-14

Gastrecensie: Het vreemde meisje - Maria Boonzaaijer

Titel: Het vreemde meisje
Auteur: Maria Boonzaaijer
Recensie: Marjon
ISBN: 9789044338430
288 pagina's | The House of Books | april 2013
Maria Boonzaaijer:
Maria Boonzaaijer heeft ruim dertig jaar als actrice en regisseur gewerkt. Zij doceerde drama en Spaans. Haar eerste roman Papa Tango schreef ze tijdens een zeilreis rond de wereld. Maria is zangeres en stemcoach.

Het verhaal:
Heleen, fysiotherapeute in Amsterdam, denkt haar leven onder controle te hebben. Tot er op een dag een mager meisje uit Rusland voor haar deur staat, dat beweert haar nichtje Irina te zijn. Maar hoe kan dat? Heleen heeft maar één oudere broer die priester is. Ze heeft geen contact meer met hem. Er is te veel gebeurd in het verleden. Heleen wordt ondanks haar argwaan geraakt door de eenzaamheid die Irina uitstraalt. Ze kan haar niet aan haar lot over laten en neemt het meisje mee naar huis. Dit besluit blijkt grote gevolgen te hebben. Het verleden moet zijn geheimen prijsgeven. Wie is Heleens broer eigenlijk? En wat houdt hij verborgen?

Recensie door Marjon:
Een prachtig diep verhaal met als thema iets van deze tijd: seksueel misbruik binnen de Rooms-katholieke kerk. De hoofdpersoon verwoest vele levens, maar brengt ook levens bij elkaar. Hoe gaat het verder met Irina? Wat is er precies tussen haar en Bernard gebeurd? En wat is er daarna met Irina gebeurd? Het verhaal speelt zich vooral in het heden, maar grijpt af en toe naar het verleden. Ook wisselt het tussen de hoofdpersonen, maar Heleen speelt daarin de grootste rol. Haar karakter, haar gevoelens, haar reactie op het verleden zijn heel goed uitgewerkt. Het boek grijpt aan en laat je niet meer los. Wat een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten