16-12-14

Gastrecensie: Langs de afgrond - Carla Norton

Titel: Langs de afgrond
Auteur: Carla Norton
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789032513887
320 pagina's | Uitgeverij De Fontein | november 2014
Carla Norton:
Carla Norton schreef eerder non-fictieboeken over ontvoeringszaken die bestsellers werden en zelfs door de FBI op hun leeslijst werden gezet. Haar kennis en ervaring gebruikte ze voor haar thrillerdebuut Langs de afgrond.

Het verhaal:
Reeve lijkt op het eerste gezicht een normale jonge vrouw van 22 jaar. Maar tien jaar eerder werd zij door een monster ontvoerd en vier jaar gemarteld in zijn kelder. Nu is ze alweer jaren vrij, maar nog steeds is elke dag een gevecht. Dan komt een nieuwe zaak in het nieuws. De 13-jarige Tilly is net bevrijd uit handen van een sadistische pedofiel. Als haar ouders Reeve vragen hun dochter bij te staan, ontdekt Reeve dat voor Tilly de nachtmerrie nog niet voorbij is: het brein achter de ontvoering houdt haar nog steeds in de gaten – en heeft nu ook Reeve zelf in het vizier… 

Recensie door Clasien:
Ik heb dit boek gelezen op aanraden van een vriendin en wat een boek zeg. Ook al weet je best snel wie het "brein" achter de ontvoeringen is, doet dit niet af aan de spanning. Het voegt bij dit verhaal juist iets toe. Meisjes worden ontvoerd, gemarteld en seksueel misbruikt. Het "brein" zit er bovenop en heeft hele sluwe middelen om zelf niet inzicht te komen, ook al maakt hij wel gebruik van de meisjes. Briljant hoe de schrijfster zo'n verhaal geloofwaardig neer kan zetten. De hoofdstukken worden door verschillende personages belicht, zelfs door de dader. Een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten