08-12-14

Gastrecensie: Wisselveld - Corine Böhmers

Titel: Wisselveld
Auteur: Corine Böhmers
Recensie: Ria
Genre: Thriller
ISBN: 9789491773266
242 pagina’s | Uitgeverij Palmslag | november 2014
Corine Böhmers:
Corine Böhmers (1968) begon haar loopbaan als musicus. Daarna was zij geruime tijd werkzaam bij de politie. Tijdens haar studie theologie deed zij onderzoek naar het Tibetaans boeddhisme en postreligiositeit. Tegenwoordig werkt Corine als innovatiemanager. Naast motorrijden is schrijven Corine's grote passie. In 2011 verscheen een van haar korte verhalen Friendship Highway in het boek Motorrrraria.

Het verhaal:
Na de verdwijning van haar beste vriend, sterrenkundige Marvin Vrij, emigreert Devon Wolff naar Canada. Met Marvin verdween ook de kennis over het Wisselveld, een mysterieus fenomeen dat alleen ontstaat in de nabijheid van hoogspanningskabels. In Canada wordt Devon verliefd op haar buurvrouw Trisha, een ondergedoken talkshowpresentator. Trisha heeft kort daarvoor een spraakmakend interview gehad met Flynn, een hoogleraar die onderzoek doet naar de straling van hoogspanningskabels. Is het toeval dat Flynn daarna net als Marvin is verdwenen? Juist als Devons verliefdheid op Trisha wederzijds lijkt te zijn, verdwijnt ook Trisha. Ten einde raad gaat Devon op zoek naar de krachten van het Wisselveld, vastbesloten om het mysterie op te lossen.

Recensie door Ria:
Deze thriller gaat over een vreemd en mysterieus verschijnsel, het Wisselveld. Dit verschijnsel ontstaat alleen bij hoogspanningskabels, een vreemd fenomeen. 

Devon Wolff vertrekt naar Canada na de verdwijning van haar beste vriend, sterrenkundige Marvin Vrij. Deze Marvin deed onderzoek naar het Wisselveld en is van de aardbodem verdwenen. 

Dan word Devon verliefd op haar buurvrouw Trisha. Trisha heeft ook iets te maken met het Wisselveld. Zij heeft namelijk net als talkshowpresentator een gesprek gehad met Flynn, die als hoogleraar onderzoek doet naar hoogspanningskabels. Toeval of niet, ook hij is verdwenen. Trisha moet onderduiken. Er ontstaat een heftige romance tussen Devon en Trisha. Maar ook Trisha verdwijnt in het niets. Waar zouden ze zijn? Devon wil het mysterie oplossen. Gaat zij daar in slagen? Een spannende ontknoping volgt.

Na het lezen van dit boek kijk je heel, maar dan ook heel anders, tegen hoogspanningsmasten aan.

Een vlot geschreven verhaal met een opbouwende spanning. De karakters zijn goed neergezet. Het enige waaraan ik mij stoorde, waren de uitgebreide vrijpartijen tussen beide vrouwen. Deze erotische lading vond ik geen toegevoegde waarde aan het verhaal geven. Het maakt dat ik het gevoel kreeg een erotische thriller te lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten