15-01-15

Recensie: Anne Amelia is er niet meer - Kat Rosenfield

Titel: Anne Amelia is er niet meer
Auteur: Kat Rosenfield
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789000321070
208 pagina's | Uitgeverij Van Goor | augustus 2013

Kat Rosenfield:
Kat Rosenfield is een freelance schrijver en YA auteur. Ze woont in New England.

Het verhaal:
Emotioneel, rauw en sexy. Becca wilde steeds weg van het saaie dorpsleven, de beklemmende sfeer en eeuwige roddels. Van de afschuwelijke ontdekking van een lijk raakt ze in paniek. Het geweld uit de ‘grote stad’ komt nu heel dichtbij. Voor het eerst in haar leven wil ze nu juist niets liever dan in het dorp blijven. De details van Anne Amelia’s laatste momenten worden afgespeeld tegenover Becca’s zorgeloze zomer.

Recensie door Clasien:
Het boek begint erg goed met twee verhalen over tienermeisjes en hun dagelijkse beslommeringen. Rebecca en James, Becca heeft net haar diploma gehaald en wil in de "grote" stad gaan studeren. James, heeft door familieomstandigheden, het schooljaar niet afgemaakt en blijft in het dorp. Het dorp in klein en iedereen weet alles van elkaar. 

Luke en Anne Amelia, allebei geslaagd. Anne Amelia gooit haar toekomst om en wordt aangenomen op de toneelschool. Deze keuze vind Luke minderwaardig. Langs de kant van de weg, dicht bij het dorp, ligt een dood meisje. Welk geheim dragen de dorpelingen met zich mee, wie verzwijgt er feiten. Het verhaal is goed, maar ik vind dat er te vaak wordt afgeweken van het verhaal. Herinneringen, onbelangrijke gebeurtenissen leidde mij af, waardoor het verhaal niet lekker liep, rommelig.

In de omschrijving staat: Dit adembenemende youngadult-debuut is een liefdesverhaal en psychologische thriller ineen. Dat valt dus erg tegen, een liefdesverhaal ja, maar dan meer tienerverliefdheid. Psychologische thriller, ik heb geen één moment gedacht dat ik een thriller aan het lezen was, meer af en toe een beetje spanning. Al met al een leuk boek om te lezen, voor een debuut goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten