19-01-2015

Recensie: Dip-boek - Lynn van der Vegt

Titel: Dip-boek - ook je dip is omkeerbaar
Auteur: Lynn van der Vegt
Recensie: Thea
Genre: Cadeauboeken
ISBN: 9789045315720
96 pagina's | BBNC Uitgevers | januari 2014
Lynn van der Vegt:
Lynn van der Vegt (1982) startte in 2006 haar tekstbureau Lettercheck. Ze redigeert Nederlandse teksten en is freelance eindredacteur en copywriter. Lynn schrijft in allerlei genres: van commercieel artikel tot toneelstuk. Het dip-boek is één van haar vele creatieve ideeën. En haar ideeënbox is nog lang niet leeg... 

Het verhaal:
Bijna iedereen heeft wel een vriendin, zus, collega of buurvrouw die last heeft van een dipje. Niet vreemd: 1,2 miljoen Nederlanders zitten namelijk in een dip, en twee derde van hen is vrouw. Om al die vrouwen een hart onder de riem te steken, is er nu het "dip-boek". Want ook je dip is omkeerbaar!  

Recensie door Thea:
Vandaag is het Blue Monday, door de Britse psycholoog Cliff Arnall berekent als de meest deprimerende dag van het jaar. "Een maandag in januari, wat wil je ook: alle feestdagen definitief achter de rug, mislukte goede voornemens, vakanties die mijlenver weg lijken, donkere, koude dagen en vaak de eerste dag van de werkweek. Pfff ..." 

Met het verkeerde been uit bed, 
zo het verkeer in gestapt...
Hoe kun je deze dag beter doorkomen dan dit boekje bij de hand te houden. Al bladerend, lezend of wellicht door het maken van een van de recepten. En niet te vergeten; met regelmatig een glimlach op je gezicht of zelfs hardop schaterend én een gevoel van herkenning. 

Een omkeerbaar boekje, net zoals je dip omkeerbaar is. Aan de ene kant een boekje met dippers om even lekker in je dip te blijven hangen, oftewel "go with the dipflow." Laat je meevoeren door een tranentrekkende film als My Sister's Keeper, La Vita É Bella, Hachi etc. Of op de bank met een zak chips en die heerlijke dipsaus uit dit boekje. Zwelg in je dipflow met een van de 13 genoemde sad songs. En speel het Niet lekker in je vel-spel. 

Soms zit alles tegen. Denk je.  
Want dan zit het toch een beetje mee!

Maar wil je juist van je dip-gevoel af, keer dan het boekje om. En lees over de peppers en de tackel je dip-tips om weldra weer vrolijk door het leven te gaan. "Deze kant van het boekje geeft juist een pep-garantie."

Wat te denken van karamelkoekjes met chocolade, tarte tatin (net zo omkeerbaar als jouw dip) of een chocoladefondue? Recepten hiervoor vind je in dit boekje. Geniet van een feelgood film als Love Actually, Pretty Woman, The Notebook etc. Of verdiep je in de spoedcursus positief denken. En speel het lekker in je vel-spel. 
Het is een leuk en grappig boekje welke mij regelmatig een glimlach op mijn gezicht bezorgt, mij hardop laat schateren en een gevoel van herkenning geeft. Een boekje voor jezelf of om cadeau te geven aan die ene vriendin (vriend) die in een dip zit om haar een hart onder de riem te steken en te laten weten dat je aan haar denkt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.