13-01-15

Recensie: Dodenweg - Olga Hoekstra

Titel: Dodenweg
Auteur: Olga Hoekstra
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789401602518
354 pagina'a | Xander Uitgevers | oktober 2014
Olga Hoekstra:
Olga Hoekstra (1980) is werkzaam als journalist voor haar eigen bedrijf Meesterlijke Teksten. Dodenweg is haar thrillerdebuut.

Het verhaal:
Rechercheur Thomas DeLohr wordt op de zaak van twee auto-ongelukken gezet. De aanblik van het verwoeste lichaam van een van de slachtoffers confronteert hem met zijn verleden. Bij elke stap die hij zet om de puzzel te ontrafelen, raakt hij verder verwijderd van de oplossing. En dan blijken de crashes helemaal geen ongelukken. Thomas bijt zich vast in de zaak. Dat dreigt hem zijn carrière en zijn grip op het leven te kosten. Fleur Benedictus is beginnend journalist en de dochter van de beruchtste advocaat van Saksenburcht. Ze moet en zal met haar primeur over de ongelukken de voorpagina halen. Haar pad kruist dat van rechercheur Thomas DeLohr, een man die Fleur maar niet uit haar hoofd kan zetten. Haar roekeloze zoektocht naar erkenning heeft grote gevolgen, ook voor wie Fleur het meest liefheeft.

Recensie door Clasien:
Dit is een must voor de thrillerliefhebbers onder ons. Wat een spanning. Wat in eerste instantie auto-ongelukken leken, blijken achteraf in elkaar gezette moordscene te zijn. Thomas DeLohr zet alles op alles om de seriemoordenaar te ontmaskeren. Details worden je niet onthouden. Je wilt weten wie de moorden pleegt en vooral waarom? Langzamerhand komt het motief naar boven en ook waarom juist deze vrouwen het slachtoffer zijn. Grandioos en echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten