24-01-15

Recensie: Het nest van de Harpij - Latoya Moirae

Titel: Het nest van de Harpij
Auteur: Latoya Moirae
Recensie: Clasien
Genre: Jeugd, Fantasy
ISBN: 9789490767082
257 pagina's | Uitgeverij Zilverspoor | september 2012

Latoya Moirae:
Latoya is afgestuurd als vertaler en op dit moment fulltime werkzaam als freelance vertaler vanuit het Engels en Duits. Een heerlijke baan, zo zegt ze. Niet in de laatste instantie omdat ook dit samenhangt met schrijven. En schrijven is haar allergrootste passie. Ze begon al te schrijven toen ze op de basisschool zat en op haar zestiende voltooide ze haar eerste "echte" romannetje.

Het verhaal:
De elfjarige Justin Daly woont met zijn ouders in het rustige dorpje Yougian. Op een avond vinden ze een verwilderd, jong meisje voor hun deur. Over zichzelf weet zij alleen nog dat ze Allyn heet en dat ze van de Kristalbergen is gekomen. AI snel ontstaat er een hechte band tussen Allyn, Justin en hun verwaande maar trouwe vriend James. Maar niet alles is wat het lijkt in het idyllische dorpje. Zo beginnen steeds meer jonge meisjes zich vreemd te gedragen. Al snel blijkt dat Allyn over magische gaven beschikt, die alsmaar groeien. Gaven die ze hard nodig zal hebben om datgene wat de meisjes in het dorp bedreigt te overleven. Terwijl de jaren verstrijken en het drietal naar een andere school in de stad gaat, dreigen de gevoelens die zowel James als Justin voor Allyn koesteren hun hechte band te verbreken. Dat terwijl Allyn steeds meer aandacht krijgt van waarzeggers en andere obscure lieden die haar gaven aanvoelen. Dan duikt, na honderden jaren, een gruwel uit oude sagen op: Morag, de laatste der Harpijen. Dit stokoude, haast onkwetsbare wezen wil haar honger stillen met de laatste bron van magie in een wereld die zich begint te industrialiseren. Allyn en Morag blijken een gruwelijk verleden delen. In haar woede maakt Morag vele slachtoffers onder de bevolking van Yougian… en ook onder het drietal zelf. Is het monster nog te stoppen, voor ze iedereen uitmoordt?
Recensie door Clasien:Dit boek heb ik herlezen, omdat ik nu ook deel 2 Het glazen paleis en 3 Het vergeten rijk in mijn bezit heb. Inmiddels heet de schrijfster Latoya Moirae en hebben de boeken een ander uiterlijk gekregen, vandaar dat ik niet doorhad dat ik het eerste deel al ooit had gelezen. Ik vond het verhaal nog steeds leuk.
Allyn ligt op een dag voor de deur van Justin en zijn familie. Ze ontfermen zich over haar. Allyn blijkt bepaalde gave te hebben die zich steeds verder ontwikkelen. Vriendschap tussen Allyn en Justin staat boven alles, trouw en moed. Welk geheim bewaard Allyn? Wanneer de Harpij verschijnt ontstaat er paniek in het dorp. Een Harpij is een monster wat mensen meedogenloos afslacht en geen genade kent. Allyn weet dat de Harpij voor haar komt. Ze hebben een verleden samen, die ze het liefste zou vergeten. Ze weet dus dat ze moet vertrekken, zodat de mensen in het dorp veilig zijn.
Mijn mening 23-01-2010:Ik vond het een goed boek, een aanrader voor fantasy liefhebbers. In het begin eventjes doorzetten want het eind is echt de mooite waard. Wat mij betreft komt het tweede deel snel in de winkel te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten