08-01-15

Recensie: Mijn zwarte hart - Wulf Dorn

Titel: Mijn zwarte hart
Auteur: Wulf Dorn
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789000316908
288 pagina's | Uitgeverij Van Goor | mei 2013
Wulf Dorn:
Wulf Dorn is opgeleid als taaldocent en heeft de afgelopen vijftien jaar psychiatrische patiënten behandeld met taaltherapieën. Hij woont met zijn vrouw in Zuid-Duitsland. Trigger is zijn debuutroman.

Het verhaal:
De dood van haar broertje haalt Doro's hele wereld overhoop. Ze wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting omdat ze aan waanvoorstellingen lijdt, haar ouders gaan uit elkaar en ze heeft ruzie met haar beste vriendin. Gelukkig lijkt ze na verloop van tijd weer grip op haar leven te krijgen. Samen met haar moeder verhuist ze naar een rustige stad, voor een nieuw begin. Op een nacht ziet ze in de tuin een zwaar vermagerde, verwarde jongen die om hulp smeekt. Als Doro hulp heeft gehaald, is de jongen verdwenen. Hoewel iedereen twijfelt aan haar verhaal, kan Doro gewoon niet geloven dat ze het zich heeft ingebeeld en ze gaat op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje?

Recensie door Clasien:
Geweldig goed verhaal over Doro, die na een nacht oppassen op haar broertje, waanvoorstelling krijgt en hiervoor wordt opgenomen in een inrichting. Wanneer Doro met haar moeder verhuist blijft haar verleden haar achtervolgen. Iedereen behandelt haar als een freak, maar is het dit keer ook een waanvoorstelling of niet....... Je wilt alleen maar doorlezen om de ontknoping te achterhalen en het is niet wat het lijkt! Dit is Wulf Dorn zijn eerste gepubliceerde jeugdthriller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten