08-01-15

Recensies: Sterf twee keer - Tess Gerritsen

Titel: Sterf twee keer
Auteur: Tess Gerritsen
Recensie: Marjon, Clasien
GenreL Thriller
ISBN: 9789044345544
320 pagina's | The House of Books | december 2014

Tess Gerritsen:
Tess Gerritsen is arts en een internationale bestsellerauteur. Ze verwierf grote bekendheid met thrillers uit de Rizolli & Isles-serie. In 2013 won ze de Crimezone Thriller Award en in 2014 schreef ze het geschenkboekje Incendio voor de Maand van het Spannende Boek

Het verhaal:
Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Recensies:

Marjon:
En Tess Gerritsen is terug. Wat een ongelofelijk goed boek is dit weer. Het begint weliswaar een beetje bloederig maar daarna neemt de spanning toe en zit je helemaal in het verhaal. Je volgt twee verhaallijnen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar er komen al gauw raakvlakken - al heb je geen idee wat die raakvlakken zijn. Je hebt geen enkel idee hoe dit in elkaar steekt, wie de dader is en waarom de moorden worden gepleegd. Het verhaal lijkt steeds ingewikkelder te worden en dat is dan ook vooral de kracht van het verhaal. Je voelt de verwarring van de politiemensen in het verhaal. Natuurlijk zit het verhaal heel anders in elkaar dan je dacht en ik moet zeggen dat het heel goed is uitgewerkt! Wat een aanrader weer and dear Tess Gerritsen, please do write a new book tomorrow… I don't want to wait another year ;-)


Clasien:
Tess Gerritsen is een topauteur, geliefd bij menig thriller lezer. Rechercheur Jane Rizzoli werkt weer samen met patholoog-anatoom Maura Isles. Dit keer lezen we over een safari in Botswana, waar achter elkaar de safari deelnemers vermoord teruggevonden worden, vermoord door een roofdier of ....?

Boston, hier vinden gruwelijke moorden plaats die doen denken aan moorden door roofdieren. De lijken hangen ondersteboven, het lichaam opgesneden, organen verwijderd. Dit lijkt overeen te komen met wat jagers doen met hun prooi.

Bestaat er een link tussen de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en het Afrikaanse land? Wat is er aan de hand? Haat iemand jagers of.... Is de dader wel een roofdier of is het een dader van vlees en bloed? Na vele verkeerde conclusies blijken ze de dader op het spoor te zijn.

Mooie details over het Afrikaanse land, over het jachtinstinct van katachtigen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten