09-01-15

Recensie: Tulpenfeest - Greetje van den Berg

Titel: Tulpenfeest
Auteur: Greetje van den Berg
Recensie: Clasien
Genre: Streekroman
ISBN: 9789401902199
224 pagina's | VBK Media | maart 2014

Greetje van den Berg:
Greetje van den Berg is een Nederlandse romanschrijfster. Van den Berg studeerde psychologie en ook voor elk van haar boeken gaat ze uit van de vraag wat de mens maakt wie hij of zij is. Ze debuteerde in 1985 met Gouden bergen in Tirol. Daarna publiceerde ze vele romans over thema’s als drugsverslaving en verkrachting. Naast haar schrijfwerk geeft Van den Berg regelmatig presentaties en lezingen in bibliotheken.

Het verhaal:
Tweelingzussen Iris en Mirte zijn soulmates. In moeilijke tijden kunnen ze bij elkaar terecht en ze zijn blij voor elkaar als de ander het goed heeft. Dat het ook anders zou kunnen, realiseren ze zich pas wanneer Mirtes man Harald zonder dat iemand het weet meespeelt in een grote loterij en wint. Het leven van Harald, Mirte en hun gezin verandert ingrijpend. Bij Iris steekt jaloezie de kop op. Na een fikse ruzie verbreken de zussen het contact en er lijkt geen uitzicht op verzoening.

Recensie door Clasien:
Dit is een heerlijk boek om tussendoor te lezen. De tweelingzussen Iris en Mirte zijn onafscheidelijk. Iris is overheersend een baas speler, Mirte is zachtaardig. Wanneer Mirte en haar man de loterij winnen en het hun financieel voor de wind gaat neemt Mirte meer haar eigen beslissingen buiten Iris om. Dit leidt tot jaloezie met alle gevolgen van dien. Dit boek gaat over gevoelens die meestal niet naar boven komen en waarin mensen geconfronteerd worden met hun tekortkomingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten