16-01-15

Recensie: Vergeef me - Anja Feliers

Titel: Vergeef me
Auteur: Anja Feliers
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789401417853
320 pagina's | Uitgeverij Lannoo | oktober 2014

Anja Feliers:
Anja Feliers (Bilzen) schrijft zowel romans voor volwassenen als jeugdboeken en heeft al vier 'vrouwenthrillers' rond psychologe Kathleen Verlinden op haar naam. Anja's debuut als thrillerauteur, Verleid me, behaalde in 2011 de derde plaats bij de Crimezone Thriller Awards.

Het verhaal:
Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakte hun verhouding alleen maar spannender. Wanneer Yasmine de relatie plots verbreekt, probeert David hardnekkig tot haar door te dringen. Tevergeefs. Maar zij is alles voor hem. Hij zal haar nooit meer laten gaan... Levensecht, emotioneel en superspannend. Hij keek de lege schoolgang in. Ze zou eindelijk luisteren naar hem. Hij zou er alles aan doen om haar voor zich terug te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Voor hij de trap opging, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keer keek hij om. 

Recensie door Clasien:
Weer een steengoede thriller van Anja Feliers. Één en al psychologische spanning. Vele gebeurtenissen die eindigen in één climax. Je hebt het verhaal van David die op zesjarige leeftijd zijn zusje verloor door een ongeluk, waardoor het hele gezin uit elkaar valt. David weet niet beter dan dat zijn moeder gewoon is weggegaan en hem achterliet bij zijn vader. Zijn vader heeft wraakgevoelens voor degene die het ongeluk veroorzaakte en bedenkt een wraakplan.

Yasmine heeft een relatie van 3 jaar achter de rug met Simon, die deze heeft verbroken, tijdens een weekje er tussen uit ontmoet Yasmine, David en begint een affaire met hem. Wanneer Simon zijn moeder ernstig ziek wordt keert Yasmine weer terug in zijn leven. Uiteindelijk heeft Yasmine een relatie met twee mannen. David is geobsedeerd en doet er alles aan om Yasmine aan hem te binden. Dit gaat zover dat er een gijzeling in een Hogeschool plaatsvindt. David is een bedrieger, bezitterig en gehersenspoeld door zijn vader. Hij is tot verschrikkelijke dingen in staat. Niets is wat het lijkt, moorden zijn gepleegd, alleen door wraak zijn vele onschuldige mensen dood. Uiteindelijk krijg je te lezen wat er daadwerkelijk tijdens het ongeluk gebeurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten