04-01-15

Recensie: Verraad - Abigail Haas

Titel: Verraad
Auteur: Abigail Haas
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789026136016
384 pagina's | Uitgeverij De Fontein | april 2014
Abigail Haas:
Abigail Haas groeide op in Sussex, Engeland. Ze studeerde politicologie, filosofie en economie aan de universiteit van Oxford. Tegenwoordig woont ze in Los Angeles. Verraad is haar eerste YA-thriller. Eerder schreef ze onder de naam Abby McDonald meidenboeken en romans voor volwassenen.

Het verhaal:
Anna en Elise zijn onafscheidelijk. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden wordt één groot feest, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?

Recensie door Clasien:
Twee hartsvriendinnen Elise en Anna gaan samen met hun andere vrienden een week op vakantie. Hier slaat het noodlot toe, Elise wordt vermoord. De hechte vriendenclubje valt uit elkaar en allen wijzen Anna als schuldige aan. Valse getuigenissen, verraad door goede vrienden, ouders die hun kinderen vrijkopen... Anna belandt in voorarrest, je volgt de rechtszaken met alle leugens. Je gelooft in Anna's onschuld totdat...

1 opmerking: