06-01-15

Recensie: Wreed - Mel Wallis de Vries

Titel: Wreed
Auteur: Mel Wallis de Vries
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789026134852
272 pagina's | Uitgeverij De Fontein | oktober 2013

Mel Wallis de Vries:
Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: met haar thrillers Vals en Klem won zij de Prijs van de Jonge Jury. Haar boeken zijn razend populair; de verhalen zijn vlot, realistisch en altijd spannend tot de laatste bladzijde. Het werk van Mel Wallis de Vries wordt in diverse landen uitgegeven.

Het verhaal:
Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt. Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit? 

Recensie door Clasien:
Zeker een goed boek. Spannend dus je blijft doorlezen. Wel vind ik Danielle een beetje naïef voor haar leeftijd. Eerst met Stan en nu trap ze er weer in met haar nieuwe vriend. Beide zijn ze niet van de zuivere graad. Dat de dader is beschreven op zwarte bladzijden geeft een extra dementie aan het boek, je kan namelijk zien wanneer "hij" er weer aankomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten