11-02-15

Recensie: Bitterzoet - Ellen De Vriend

Titel: Bitterzoet
Auteur: Ellen De Vriend
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789461850485
185 pagina's | Uitgeverij Village | mei 2013
Ellen De Vriend:
Ellen De Vriend werkte vijftien jaar als journalist voor het Zeeuwse dagblad De Provinciale Zeeuwse Courant en later ook voor diverse huis-aan-huiskranten van Wegener Media. Ellen heeft inmiddels een eigen tekstbureau. Bitterzoet, haar debuut behaalde een vierde plek bij de Zeeuwse Publieksprijs. 

Het verhaal:
Iris doet wat veel mensen willen: verhuizen naar het buitenland. En om het maar direct goed te doen gaat ze naar Curacao. Samen met haar man Marc wordt ze manager van de gloednieuwe bed & breakfast The Lodge in Willemstad. Ze genieten met volle teugen van hun nieuwe leven in de Cariben: zon, zee en meer tijd voor elkaar. Maar dan wordt een jonge vrouw in zee vermoord. Het wordt Iris steeds duidelijker dat verschillende mensen belang hebben bij haar dood. Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Iris en haar eigen leven loopt uiteindelijk ook gevaar.

Recensie door Clasien:
Marc en Iris laten Nederland achter zich en gaan naar Curaçao om daar een hotel te over te nemen naast een duikschool. Tijdens hun verblijf worden er twee vrouwen verdronken in de zee, waaronder Anne met wie ze samenwerken. Een vlot geschreven verhaal met leuke personages. Je leert bovendien iets over de Curaçaose cultuur. Voor mij is dit geen thriller, maar meer een spannende roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten