04-02-15

Recensie: Blindelings - Chinouk Thijssen

Titel: Blindelings
Auteur: Chinouk Thijssen
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789491884245
349 pagina's | Scelta Publishing | februari 2015

Chinouk Thijssen:
Chinouk Thijssen werkt fulltime als freelance redacteur en schrijft Young Adult thrillers. Verschillende korte verhalen werden in bundels gepubliceerd en voor VrouwenThrillers.nl schreef ze Eindeloos: een Thriller on Demand. 

Het verhaal:
Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy’s veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terechtkan, maakt ze gevaarlijke keuzes. Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat? 

Recensie door Clasien: 
Dit is het eerste boek dat ik van deze schrijfster lees. Het is een Young Adult thriller, vlot geschreven en makkelijk leesbaar. 

Drie bff's: Ivy 17 jaar zit op de modevakschool, Kim loopt stage op een psychiatrische inrichting en Marsha heeft haar vwo-diploma en hangt maar wat rond. Sinds Ivy verkering heeft met de 23-jarige Sander is ze aan het veranderen, ze leeft een dubbelleven, door haar verliefdheid leeft ze op een roze wolk, maar ze ziet niet de zwarte wolken die op haar afkomen. Ook al maken haar beste vriendinnen haar erop attent dat ze verandert, ze neemt Sander in bescherming. Ze vertrouwt hem blindelings. Wanneer het thuis ook niet allemaal meer op rolletjes loopt, haar ouders gaan scheiden, neemt Ivy de verkeerde keuzes.

Sander is een niet te vertrouwen jongen van 23 die hoge schulden heeft en in drugs (hasj) dealt. Hij heeft Ivy in zijn macht en zorgt ervoor dat zij in de drugshandel terecht komt. Zodat hij van zijn schulden afkomt. Ivy doet alles blindelings wat hij zegt. Alles voor de liefde.

Dit verhaal is goed geschreven, niet overdreven. Ivy is geen dom blondje, maar ziet dat Sander het moeilijk heeft, vooral als hij zwaar gewond thuis komt. Ze wil alles op alles zetten om hem te helpen. Hij zegt ook dat het hierna voorbij zal zijn en Ivy gelooft hem.

Vaak gaan Young Adult boeken over dit soort onderwerpen: loverboys etc. Toch vind ik het interessant blijven om er over te lezen, dat meiden er toch telkens weer intrappen. De titel Blindelings is natuurlijk duidelijk, het vertrouwen van Ivy in haar vriend. De omslag stelt Ivy voor in haar zelf ontworpen rode droom trouwjurk. Al met al een goed boek met een duidelijke boodschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten