10-02-15

Recensie: Het kleine paradijs - Victoria Hislop

Titel: Het kleine paradijs
Auteur: Victoria Hislop
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789022566725
400 pagina's | Uitgeverij Boekerij | juni 2013
Victoria Hislop:
Victoria Hislop is journaliste. Haar artikelen verschijnen in de Sunday Telegraph en de Daily Telegraph. Ze kreeg voor haar debuutroman Het eiland de Best Newcomer British Book Award van 2007. 

Het verhaal:
Thessaloniki, 1917. Terwijl Dimitri Komninos wordt geboren, legt een vlammenzee de welvarende multiculturele stad in de as. Het is de eerste in een reeks dramatische gebeurtenissen die de stad ingrijpend veranderen. Vijf jaar later vlucht een jonge vrouw, Katerina, in een wrakkig bootje naar Griekenland. Haar dorp in Klein-Azië is verwoest door Turkse troepen, waarbij ze haar moeder uit het oog verloor, en ze staat er alleen voor. Vanaf het moment dat Dimitri en Katerina elkaar ontmoeten, raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden…
Recensie door Marjon:
Als je net als ik weinig weet van de geschiedenis van Griekenland dan opent dit boek je ogen. Het boek is heel realistisch geschreven en je hebt ook onmiddellijk het idee dat alle personen die er de hoofdrol in spelen echt hebben bestaan. Alleen daarom al is het boek niet weg te leggen. De sfeer, de mensen, alles wordt heel levendig tijdens het lezen. Maar ook de prettige schrijfstijl van Victoria Hislop doet daar een schepje bovenop, ze schrijft heel toegankelijk en weet zo geschiedenis in een prettig jasje te gieten. Het boek leest als een trein, is zo nu en dan spannend en niet meer weg te leggen. Wel zijn er af en toe stukjes geschiedenis die wat langdradig en wat taai waren waardoor het boek wat minder vaart kreeg. Maar ze vallen in het niet bij de rest. Daarom geef ik het boek toch vijf sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten