08-02-2015

Recensie: Je had maar één taak - Jacob & Haver

Titel: Je had maar één taak
Auteurs: Jacob & Haver
Recensie: Thea
Genre: Cadeauboeken
ISBN: 9789045317144
126 pagina's | BBNC Uitgevers | november 2014

Jacob & Haver:
zijn twee vrienden met een goede dosis humor, creativiteit en taalgevoel. Zij lanceren continu concepten met een eigenzinnig en fris karakter. Bij BBNC uitgevers verschenen eerder Make That The Cat Wise (2013) en Taal was echt heel saai (2014). 

Informatie achterflap:
"Fouten maken we allemaal. Maar van sommige fouten begrijp je eigenlijk niet hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen".

Je had maar één taak is een Facebookcommunity die online de leukste, maar vooral pijnlijkste situaties verzamelt, waarbij één simpele taak al te moeilijk blijkt te zijn. Jacob & Haver ontvangen dagelijks tientallen voorbeelden van Je had maar één taak-momentjes: meer en minder herkenbare foto’s waarop de dingen he-le-maal fout zijn gegaan…

In dit boek zijn de grappigste, bizarste en zoutste situaties bij elkaar gebracht en van commentaar voorzien. Resultaat: tientallen gênante, maar stiekem toch ook wel weer hilarische foto’s, waarbij je als lezer steeds denkt: je had maar één taak!

Recensie door Thea:
Wat een heerlijk hilarisch boek! De foto op de cover van het boek bezorgt meteen een glimlach op mijn gezicht en de gedachte; hoe is dit in godsnaam mogelijk? Het maakt mij nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Tijdens het bekijken van alle pagina’s is bovenstaande gedachte nog vaak in mij opgekomen. Hoe bestaat het dat iemand zoiets kan bedenken, hoe ondoordacht en daardoor ook weer stiekem heel grappig. Verkeerde richtingaanwijzers die leiden tot grappige of onduidelijke situaties, een stratenmaker die wel heel creatief bezig is geweest, grote taalfouten die stiekem hilarisch zijn, etc. Bij sommige foto’s heb ik heel hard moeten lachen, wat te denken van de foto hiernaast: transparant plassen... 

Het boek begint met het opnoemen van een aantal „je had maar één taak” momentjes die ons allemaal weleens overkomen, zoals het laten vallen van het doosje met wattenstaafjes, iets wat mijzelf pas geleden nog gebeurde, oeps, of je zonnebril zoeken terwijl deze op je hoofd staat, etc. Hierna volgen foto’s voorzien van commentaar van allerlei „je had maar één taak” momenten en enkele verhalen over „je had maar één taak” momenten. 

Je had maar één taak, maar …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.